Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση στα σύνορα

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις ΗΠΑ όσον αφορά τα ζητήματα της εθνικής ασφαλείας μετά τη δολοφονία μιας προξενικής υπαλλήλου των ΗΠΑ στην πόλη Σιουδάδ Χουαρέζ, του Αμερικανού συζύγου της και του Μεξικανού συζύγου μίας άλλης προξενικής υπαλλήλου. Δολοφονίες που κατά τις αρχές των δύο χωρών, που διεξάγουν από χθες επίσημες έρευνες, προήλθε από «πληρωμένους δολοφόνους» των καρτέλ των ναρκωτικών.

Δολοφονίες που σίγουρα θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ανάμειξη των αμερικανικών δυνάμεων δεδομένου ότι η Σιουδάδ Χουάρες είναι συνοριακή με τις ΗΠΑ πόλη και μόλις πριν από λίγες ημέρες η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κόμισε στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, κατά την πρόσφατη περιοδεία της, σχέδια ενίσχυσης των σχέσεων των χωρών στον «τομέα της ασφάλειας». Με απλά λόγια, ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση και ανάμειξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά των χωρών και το παράδειγμα της Κολομβίας είναι χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αυτής της πολιτικής των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε τις επιθέσεις και, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικ Χάμερ, αισθάνεται εξοργισμένος από τις «άγριες δολοφονίες των τριών ατόμων που συνδέονται με το γενικό προξενείο των ΗΠΑ». Η Σιουδάδ Χουάρεζ βρίσκεται στην πολιτεία Τσιουάουα και θεωρείται η πόλη με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στο Μεξικό. Το 2009 στην πόλη αυτή δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ