Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Διατεταγμένο μέτωπο σε βάρος του λαού

Για έλλειψη «διαπραγματευτικής στρατηγικής» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τοποθετούμενος στο ψευτοδίλημμα ΔΝΤ ή ΕΕ

Το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου και των κομμάτων του προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό. Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί για να πάρει ταξική απάντηση η βάρβαρη πολιτική τους

*

Το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου και των κομμάτων του προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό. Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί για να πάρει ταξική απάντηση η βάρβαρη πολιτική τους
Αποκαλυπτική, για τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβερνητική επίθεση στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ήταν η χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία συζητήθηκαν σχετική Επερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ. και Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, προς τον υπουργό Οικονομικών για τη φορολογική πολιτική. Την σύμπραξη αυτή κατήγγειλε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Ως «αναδιανομή εισοδήματος» προσπάθησε να περιγράψει τη φορομπηχτική πολιτική που εξαγγέλθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως «μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση, με χαμηλότερους συντελεστές, για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ολα τα εισοδήματα κάτω από 40.000 ευρώ έχουν ελάφρυνση». Ισχυρίστηκε ακόμα προκλητικά ότι «αυξάνουμε την επιβάρυνση των μεγαλομετόχων» και «μηδενίζουμε την επιβάρυνση στη μικρή ακίνητη περιουσία».

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι «έχετε μία σοβαρή αντιπολίτευση, που σας στηρίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Δείξτε κι εσείς την ανάλογη σοβαρότητα!». Επίσης, αναφερόμενος στον ΛΑ.Ο.Σ., υποστήριξε: «Εγκαταλείπετε τη φιλελεύθερη πολυκατοικία, για να συγκατοικήσετε στη νεοφιλελεύθερη πολυκατοικία μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

Εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ., ο πρόεδρός του, Γ. Καρατζαφέρης, τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των απολύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ χρειάζομαι σήμερα στο κανάλι δώδεκα ανθρώπους και αρνείται το λογιστήριο να τους πάρει, γιατί σου λέει "κι αν αύριο το πρωί εγώ χρειαστεί να απολύσω, θα τρέχω και δε θα φτάνω". Ετσι, λοιπόν, δώδεκα άνθρωποι δεν έχουν δουλειά. Πολύς κόσμος θέλει να πάρει ανθρώπους στη δουλειά, αλλά δεν παίρνει εξαιτίας του καθεστώτος που υπάρχει σήμερα(!)».

Κριτική στη διαπραγματευτική δυνατότητα (!) της κυβέρνησης στις συζητήσεις για τα δάνεια άσκησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας, λέγοντας: «Η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως δεν έχει στρατηγική, στόχευση, διαπραγματευτική στρατηγική». Πρόσθεσε ακόμα ότι με την ανακοίνωση για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «ο πρωθυπουργός πήρε το πιστόλι και πυροβόλησε το πόδι του», προκρίνοντας προφανώς τη λύση του «καλού» ιμπεριαλιστή, της ΕΕ.

Τοποθετούμενος στην Επερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος ξεκαθάρισε: «Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Δίπλα στην κυβέρνηση στέκονται οι ηγεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη ενός κινήματος, ώστε να μπορέσει να βάλει φραγμό. Ομως, θα το πληρώσει και η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό πιστεύουμε, όπως και όλα τα κόμματα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ