Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πράσινες» θεραπαινίδες

Ο,τι μπορούν κάνουν. Ευελπιστώντας σε μια κάποια ανταπόδοση των υπηρεσιών που προσφέρουν από το αστικό πολιτικό σύστημα. Ο λόγος για τους Οικολόγους - Πράσινους, που διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο της «θεραπαινίδας» του συστήματος. Τις προάλλες φιλοξένησαν στην Ελλάδα δύο ευρωβουλευτές των Πράσινων της Γερμανίας, προκειμένου, λέει, να συμβάλουν «σε ένα κλίμα ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής κοινωνίας», αλλά και «στην καλύτερη κατανόηση των διαστάσεων της ελληνικής κρίσης». Η «πράσινη» Γερμανίδα ευρωβουλευτής, που τυγχάνει και συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε: «Οπως διαπίστωσα, οι πολίτες στην Ελλάδα έχουν πλέον συνείδηση των προβλημάτων και θεωρούν ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της κακής οργάνωσης της διοίκησης και των δημοσιονομικών και οικονομικών προβλημάτων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν δεν έχουμε πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση, η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα».

Για την «πράσινη» πολιτικό, ήταν αρκετές μερικές ώρες στην Ελλάδα για να διαπιστώσει ότι ο ελληνικός λαός θεωρεί «αναγκαία» και «χρήσιμη» την «καρμανιόλα» των δικαιωμάτων του, του εισοδήματός του. Ισως, κατά διαβολική σύμπτωση, να «τράκαρε» τον ίδιο άνθρωπο, που είχε «τρακάρει» τον πρωθυπουργό και είχε προθυμοποιηθεί να κάνει ...χαρακίρι αν επρόκειτο να «σωθεί η πατρίδα»! Το πιθανότερο ωστόσο είναι να είδε όσα ήθελε να δει και όσα ήθελαν οι Ελληνες ομοϊδεάτες της να πει ότι είδε, προκειμένου να συμβάλουν και αυτοί στην καλλιέργεια της επίπλαστης εικόνας ότι οι εργαζόμενοι έχουν σκύψει το κεφάλι και περιμένουν τα χειρότερα. Η ελπίδα τους να βγει το αστικό πολιτικό σύστημα ισχυρότερο από την κρίση είναι ταυτόχρονα και στρατηγικός τους στόχος, ακόμα κι αν προσπαθούν να τον καμουφλάρουν με πράσινες περικοκλάδες.

Ο Μ. Τρεμόπουλος ανέλαβε να πάει τη συζήτηση ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «η πρόταση των Πράσινων για μια νέα πράσινη συμφωνία έρχεται να καλύψει το κενό από τα αδιέξοδα τόσο του υπαρκτού σοσιαλισμού όσο και του υπαρκτού καπιταλισμού»! Η πρόταση των Πράσινων είναι καπιταλισμός με κεφαλαία γράμματα. Υπερασπίζονται την επιθυμία του για περισσότερα κέρδη μέσω των «πράσινων συμφωνιών». Υπερασπίζονται το πετσόκομμα εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Υπερασπίζονται την καπιταλιστική προπαγάνδα, αναπαράγοντάς την αυτούσια. Και φυσικά πολεμούν το αντίπαλο δέος του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό. Η θέση τους βολεύει την κυρίαρχη προπαγάνδα και την αναπαράγει, για να φοβηθεί ο λαός, να χάσει την πραγματική διέξοδο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους πολεμήσουν πολιτικά, κατατάσσοντάς τους εκεί που πρέπει: Στο στρατόπεδο εκείνων που εχθρεύονται τα πραγματικά τους συμφέροντα.


Β.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι λαοί διδαγμένοι, θα ξαναβρούν το δρόμο τους. Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός» (2017-11-16 00:00:00.0)
Νέες εκδοχές εξαπάτησης (2017-11-14 00:00:00.0)
«Podemos»: Νέα διαχειριστική «εναλλακτική» στο αστικό σύστημα (2014-11-04 00:00:00.0)
«Πράσινοι» και «Οικολόγοι» δεκανίκια του αντικομμουνισμού (2009-04-11 00:00:00.0)
Σκάνδαλο είναι το πολιτικό σύστημα (2008-06-25 00:00:00.0)
Παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας (2007-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ