Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Πρωτομάστορας στην αντιλαϊκή συναίνεση

Αναδεικνύεται στον πιο μάχιμο υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής, για λογαριασμό της αστικής τάξης

Ανεμίζοντας τη «σημαία» της εθνικής συναίνεσης εξήλθε χτες από την Αραβαντινού, όπου συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

Επικαλούμενος τη «μεγαλύτερη μεταπολιτευτική κρίση» που «περνάει η χώρα», πρότεινε «να γίνει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με την παρουσία των τριών πρώην πρωθυπουργών», ώστε «να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κρίση και να βρούμε μια κοινή συντεταγμένη, με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής εξόδου της χώρας απ' αυτή τη κρίση από την οποία αντί να βγαίνουμε όλο και βυθιζόμαστε περισσότερο».

Στο πλαίσιο αυτής του της πρότασης, ενέταξε και τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, «αισθάνθηκα την ανάγκη να απευθυνθώ στους πρώην πρωθυπουργούς, να ακούσω τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους και ενδεχομένως τις συμβουλές τους, μια και αυτοί έχουν περάσει από ανάλογες περιπτώσεις και έχουν καταγράψει τις δικές τους μαρτυρίες».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αξιώνει τη συναίνεση του λαού στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων του. Ως σήμερα όχι μόνο έχει στηρίξει όλο το πακέτο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, αλλά συστηματικά πιέζει στην κατεύθυνση λήψης ακόμα σκληρότερων μέτρων. Συνεπώς έχει δώσει ήδη επαρκείς ενδείξεις για το περιεχόμενο του «προγράμματος εξόδου» απ' την κρίση που πρότεινε χτες.

Κι ακριβώς επειδή γνωρίζει ότι αυτό το περιεχόμενο θα είναι «καρμανιόλα» για το λαό και διαισθανόμενος τη λαϊκή οργή, αξιώνει να το στηρίξουν όλοι, να φέρει τη σφραγίδα της συναίνεσης όλων σε μέτρα που θα ωφελήσουν αποκλειστικά και μόνο την πλουτοκρατία. Εξάλλου, από μόνο του το γεγονός ότι προστρέχει σε πολιτικούς που ηγήθηκαν κυβερνήσεων οι οποίες εφάρμοσαν με πυγμή σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, είναι αποκαλυπτικό των προθέσεών του.

Ο Γ. Καρατζαφέρης υπερασπίστηκε και τους πρώην πρωθυπουργούς, όταν, ερωτώμενος για το αν η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί με «φθαρμένα υλικά», αντέδρασε δηλώνοντας ότι δε συμφωνεί με τέτοιες εκφράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ