Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Πολλαπλασιάζονται οι επισχέσεις εργασίας

Πολλαπλασιάζονται οι μαζικές αποφάσεις των νοσοκομειακών γιατρών για επισχέσεις εργασίας, ενώ συμμετοχή στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα (22.3.2010) αποφάσισε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Χτες το ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού Ιατρικής Αθηνών ανακοίνωσε τη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ, που παρέχουν κλινικό έργο, στις επισχέσεις μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Επίσης τη συμπαράστασή του στους νοσοκομειακούς γιατρούς εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Την απόφαση για τη στάση εργασίας (11πμ-3μμ) και τη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών καλεί τους γιατρούς να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση, τονίζοντας: «Τα νοσοκομεία λειτουργούν ήδη με μειωμένο προσωπικό και εντατικοποιημένα ωράρια (5.000 κενές οργανικές θέσεις ιατρών και 25.000 νοσηλευτών) γεγονός που καθιστά ακόμα και τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα εφημεριών επισφαλή. Αυτά τα προγράμματα εφημεριών θέλει τώρα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης να περικόψει η κυβέρνηση. Η μόνη πραγματική λύση σε σχέση με τις εφημερίες προς όφελος και των υγειονομικών, αλλά και του λαού είναι να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα».


Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ