Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους τόπους δουλειάς, κοντά στους εργάτες οι ταξικές δυνάμεις

Η εξόρμηση συνεχίζεται και σήμερα, μετά τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 9.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Στους τόπους δουλειάς, μαζί με τους εργάτες και με στόχο την ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, βρέθηκαν και χθες οι ταξικές δυνάμεις, την ώρα που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες επιβεβαίωναν τους όρκους πίστης στις αξιώσεις του κεφαλαίου και των κομμάτων του, μέσα από το βήμα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Αυτή η πανεξόρμηση που επέλεξαν να κάνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τους αντιπροσώπους της ΔΑΣ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και τα στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για να καλέσουν τους εργάτες να απομονώσουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική, κορυφώνεται σήμερα. Με τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 9.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου και τις μαζικές εξορμήσεις που θα ακολουθήσουν σε έξι νοσοκομεία του νομού, σε έξι εμπορικά κέντρα, σε τρία μεγάλα ξενοδοχεία και σε εμπορικά καταστήματα και στέκια νεολαίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτής της παγκινητοποίησης των ταξικών δυνάμεων εντάσσεται και η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση των εργολαβικών καθαριστριών και του ΠΑΜΕ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Χθες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ και στελέχη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ περιόδευσαν σε βιομηχανίες Χάρτου και Τυπογραφεία, σε επιχειρήσεις μετάλλου, σε Τράπεζες και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο. Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θερμά την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Τα στελέχη του ταξικού κινήματος μίλησαν στους εργαζόμενους, αποκάλυψαν το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, και τους κάλεσαν να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της πάλης τους και μαζί με το ΠΑΜΕ να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και να ανοίξουν το δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών τους, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και την εξουσία από τα χέρια των μονοπωλίων.

Ειδικότερα μαζικές εξορμήσεις έγιναν στην επιχείρηση «ΚΛΕΜΑΝ» στο Κιλκίς με επικεφαλής τον Δ. Τσουμπρή, γραμματέα της Ομοσπονδίας Μετάλλου. Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Τόλη, περιόδευσε στην επιχείρηση κυτιοποιίας «Χαΐτογλου», στις τυπογραφικές επιχειρήσεις «Μόντι» και «Πριντ Σοπ», στο τυπογραφείο της «ΙΘΑΚΗΣ», και στο τυπογραφείο - εκδόσεις «Φίλιππος» στο Κιλκίς. Σήμερα, στις 10 το πρωί, στο ΕΚΘ, η Ομοσπονδία οργανώνει σύσκεψη με σωματείου του κλάδου και στη συνέχεια προγραμματίζει εξόρμηση στην επιχείρηση «Χατζόπουλου», η οποία το τελευταίο διάστημα καταστρατηγεί μόνιμα το 5ήμερο και αναγκάζει τους εργάτες να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα.

Η διάθεση των εργαζομένων να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης εκφράστηκε παντού. Και στους εργαζόμενους στα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας όπου περιόδευσε κλιμάκιο του ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλλού, πρόεδρο του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Νομού Αττικής.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν προς τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν να γίνουν πιο φθηνοί οι εργαζόμενοι και δε σχετίζονται με το έλλειμμα. Αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται την ίδια περίοδο και σε άλλες χώρες. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να τα απορρίψουν. Να ξεφύγουν από τους φόβους τους, τις αναστολές που έχουν και να μπουν στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-07-10 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση από τις ταξικές δυνάμεις (2005-08-25 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-12-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων (2003-11-02 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία των αγωνιστικών εκδηλώσεων (2003-09-03 00:00:00.0)
Μηνύματα μαζικής συμμετοχής (1998-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ