Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ζήτησε πλήρη υποταγή

Την υποταγή των λαϊκών στρωμάτων στο σφαγιασμό των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων τους απαίτησε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ζητώντας από τον εργαζόμενο λαό να συνδράμει στην εξασφάλιση της «κοινωνικής ειρήνης» που επιζητά η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο για να προωθήσουν ανεμπόδιστα το σύνολο των ταξικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

Με μια ακατάσχετη κινδυνολογία, που υπηρετεί το κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση στις λαϊκές συνειδήσεις και εμφανίζοντας κοινά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του μ' αυτά της εργατικής τάξης, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα μαζί με τους «υγιείς επιχειρηματίες» να «στηρίξουν τη χώρα». Το «πιο σημαντικό πια», ανέφερε ο πρωθυπουργός «είναι να προχωρήσουμε και να δουλέψουμε όλοι (...) με κοινωνική ειρήνη, μέσα από το διάλογο τη συλλογική μας προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρας «εμπόλεμη» και ανέφερε ότι «σ' αυτόν τον πόλεμο δεν υπάρχει περιθώριο κάποιοι να μείνουν στα μετόπισθεν» και κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα «σ' αυτή την ιστορική συγκυρία να αναλάβετε μεγάλες ευθύνες». Με «όχημα» την πλειοψηφία των ξεπουλημένων ηγεσιών των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, η κυβέρνηση επιδιώκει να σπρώξει τους εργαζομένους και το λαό που αντιστέκεται στη λογική «του κοινωνικού εταιρισμού».

Οταν έγινε όμως πιο συγκεκριμένος ο πρωθυπουργός, ζήτησε «συναίνεση» και «διαβούλευση» για να προωθηθούν οι ανατροπές στο «χώρο της παιδείας, της κατάρτισης, της υγείας, της πρόνοιας, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις» για να γίνει η «ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική», όπως σημείωσε.

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε «για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα εμπνέει σιγουριά και δικαιοσύνη», κρύβοντας ότι φέρνει νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνει τις συντάξεις. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα, αποκρύπτοντας ότι ενισχύει το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την ανεργία, αλλά παρουσίασε τις προτάσεις για την «επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων» που καρπώνονται οι επιχειρηματίες. «Ο έντιμος επιχειρηματίας μπορεί να διαπρέψει και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», ανέφερε και υποστήριξε προκλητικά ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «θα κλείσει τον κύκλο της αδικίας και όλοι θα συμβάλουν στα δημόσια έσοδα». Αυτό δηλαδή που αφήνει στο απυρόβλητο τον τεράστιο πλούτο του κεφαλαίου και την ίδια στιγμή φορολογεί ακόμη και τις αποζημιώσεις των απολυμένων εργατών!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους(2018-05-24 00:00:00.0)
Κοροϊδεύει για να διασκεδάσει το φόβο της για το λαό(2010-10-21 00:00:00.0)
Ο ταξικός «πόλεμος» της ΝΔ(2005-04-20 00:00:00.0)
Είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο...(2004-11-10 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις αξιώσεις τους(2003-06-10 00:00:00.0)
Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες από το 2001(1998-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ