Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Απάνθρωπη η πολιτική της κυβέρνησης

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στους πρώην εργαζόμενους της «Ολυμπιακής», που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού δεν εφαρμόζονται ψηφισμένοι νόμοι για την αποκατάστασή τους κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ζητώντας όχι μόνο την τήρηση των όσων έχουν ψηφιστεί, αλλά και στο σταμάτημα της συκοφαντίας απέναντί τους.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Σηφουνάκης υπερασπίστηκε την αθέτηση των δεσμεύσεων απέναντι στους εργαζόμενους, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση «δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση που θα οξύνει τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες, προκαλώντας συγχρόνως κοινωνικές διακρίσεις και άνιση ασφαλιστική μεταχείριση προνομιακού χαρακτήρα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων».

Είπε ότι στο υπουργείο έχουν συσταθεί τρεις επιτροπές, οι οποίες θα γνωμοδοτούν για κάθε μια από τις 2.403 αιτήσεις μεταφοράς σε υπηρεσίες του δημοσίου του μόνιμου προσωπικού της παλιάς «Ολυμπιακής» και η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Απρίλη.

Στην παρέμβασή του, ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ σταθερά εξέφραζε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» και υπογράμμισε ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης της, ο Α. Βγενόπουλος είχε ευχαριστήσει δημόσια το σημερινό πρωθυπουργό για τη συμβολή του στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, η οποία αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο και φέρει τη σφραγίδα αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Υπάρχουν, συνέχισε, 4.500 εργαζόμενοι που απολύθηκαν και έπρεπε να έχουν πάρει νόμιμα αποζημίωση. Δεν την δίνετε, είπε, και είναι τόσο κραυγαλέα και απάνθρωπη η πολιτική σας όπως φαίνεται από ένα γράμμα ενός εργαζομένου, ο οποίος έχει επτά παιδιά και θα του πάρουν και το σπίτι. Και η σημερινή κυβέρνηση, τόνισε, έρχεται να διαιρέσει τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν 4.500 άνθρωποι με οικογένειες που δεν έχουν πληρωθεί από την 1η Οκτώβρη, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαρίζει 400 εκατ. από ποινικές ρήτρες στην THYSSEN που δεν έχει παραδώσει τα υποβρύχια.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ διαφωνούσε και κατήγγειλε τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση και κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ