Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία των αγωνιστικών εκδηλώσεων

Στην τελική ευθεία της μεγάλης κινητοποίησης για την επιτυχία των διήμερων αγωνιστικών εκδηλώσεων στις 5 και 6 του Σεπτέμβρη, που οργανώνουν η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 7 το απόγευμα και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ο εργατόκοσμος ετοιμάζεται για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, που περιλαμβάνει συγκέντρωση με ομιλία και χαιρετισμούς και πορεία στη ΔΕΘ, στο αμερικάνικο και βρετανικό προξενείο.

Τα ίδια μηνύματα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων έρχονται και από τις εξορμήσεις και περιοδείες που εντάθηκαν χτες. Η ανταπόκριση των εργαζομένων στην ενημέρωση και το κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στις διήμερες εκδηλώσεις και την ανάγκη συσπείρωσης και οργανωμένης πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι θετική και ανοίγει προοπτικές για τη διεύρυνση του μετώπου πάλης.

Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία σε μεγάλα εργοστάσια μετάλλου στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, όπως ΠΑΤΕΝΙΔΗ, ΟΡΦΑΝΙΔΗ και άλλα μεγάλα μηχανουργεία.

Οι εργαζόμενοι σ' όλες αυτές τις βιομηχανίες ανησυχούν για την πορεία των πραγμάτων και μιλούν περιπαιχτικά για τα κυβερνητικά μέτρα και εξαγγελίες. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ επισήμαναν στους εργαζόμενους ότι δεν αρκεί η αγανάκτηση και η απόρριψη μιας πολιτικής. Χρειάζεται η διάθεση αυτή να μετατρέπεται σε συσπείρωση και οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της. Κάλεσαν τους εργάτες μετάλλου να συμβάλλουν με την παρουσία τους στις διήμερες εκδηλώσεις στην ανάπτυξη αυτής της αναγκαίας πάλης.

Το πρωί έγινε, επίσης, εξόρμηση στην αγορά με ντουντούκες και μοιράστηκε το υλικό των εκδηλώσεων. Αλλα κλιμάκια περιόδευσαν το εργοτάξιο της ΔΕΣΕ (Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Εργων), το υποκατάστημα Μαρτίου του ΙΚΑ, την αφετηρία του ΟΑΣΘ στον ΟΣΕ και στο εργοτάξιο του ΟΣΕ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ, Θανάσης Μητρούδας, σε δήλωσή του στο «Ρ» τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. «Είμαι βέβαιος», είπε, «ότι στο Πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη θα πάρουν μέρος δεκάδες σωματεία και πάρα πολλοί εργαζόμενοι. Οι περιοδείες που κάναμε τα κλιμάκια του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλιάς όλες αυτές τις μέρες επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μας για τη θετική ανταπόκριση των εργαζόμενων και τη μαζικότητα των αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Το Σάββατο το πρωί, που μας έχει καλέσει ο υπουργός Εργασίας στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ, τις διοικήσεις των σωματείων των προβληματικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο Θανάσης Μητρούδας, «μέλη του σωματείου μας θα έχουν αναρτημένο πανό απέναντι από την είσοδο του ξενοδοχείου, με το αίτημα να μην κλείσει η ΒΑΛΚΑΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ