Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστική υποδοχή σε όσους τάζουν λαγούς με πετραχήλια

Την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ καταθέτει για ακόμη μια φορά η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να υποδεχτεί αγωνιστικά όσους έρχονται να τάξουν πάλι «λαγούς με πετραχήλια» για το λαό και για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ - ΕΔΟΘ), που τις μέρες αυτές θα προβάλουν παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει πως το ζήτημα της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ανεργίας δε λύνεται με συντονιστικές επιτροπές, όπως προτείνει ο ΥΜΑΘ Χ. Καστανίδης. Δε λύνεται με περισσότερα κίνητρα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως ζητάει ο ΣΒΒΕ, το ΑΣΟΠΑΘ (Ατυπο Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης), αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΕΚΘ - ΕΔΟΘ, που συντάσσονται με τους παραπάνω στο αίτημα για υπαγωγή της Θεσσαλονίκης σε άλλη ζώνη μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ολοκλήρωση των έργων που θα βελτιώσουν τη ζωή των εργαζόμενων (κυκλοφοριακό, ύδρευση, στρατόπεδα κλπ.).

Επίσης σημειώνει πως η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη είναι παράδεισος ως προς τα αγροτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να στηρίξουν καθετοποιημένα τη βιομηχανική δραστηριότητα όχι μόνο στον τομέα των τροφίμων, αλλά και στο βαμβάκι - νήμα - ένδυμα ή ξύλο - προϊόντα χάρτου και άλλα. «Εχουμε ήδη δυναμικούς παραδοσιακούς κλάδους, εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και αντίστοιχη υποδομή από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα που μπορούν να αξιοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση».

Η ανακοίνωση σημειώνει πως οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους δε θα λύσουν το πολιτικό πρόβλημα, δηλαδή της διακυβέρνησης προς όφελος του λαού. Μπορούν, όμως, να ενισχύσουν τη δυναμική αντιπολίτευση, να ανοίξουν προοπτικές για την ανάπτυξη του μαζικού - λαϊκού κινήματος.

«Το ΚΚΕ - τονίζεται - για μια ακόμα φορά διακηρύσσει ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, παρά μόνο εκεί που κυριαρχούν ο φόβος, η απάθεια και οι αυταπάτες. Αδιέξοδα και περιπέτειες προκαλεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η εφαρμογή των κατευθύνσεων και των αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Και καταλήγει τονίζοντας πως «το ΚΚΕ, στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική λύση και ποια, απαντά με την πρότασή του για οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα έχει στόχο να ματαιώνει αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπά επιμέρους νίκες και κυρίως να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση, που θα γίνεται όλο και χειρότερη και καταπιεστική. Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις νίκης στο επίπεδο της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ