Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απομονώστε τα φασιστικά στοιχεία

Αντικομμουνιστικές προκλήσεις, με αφορμή τις γιορτές μίσους στο Βίτσι

Φασιστική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ εκδηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Δυτική Μακεδονία, με αφορμή την παρουσία φασιστικών ομάδων και οργανώσεων στις γιορτές μίσους που γίνονται κάθε χρόνο στο Βίτσι. Οπως κάθε χρόνο, μετά τις γιορτές μίσους στο Βίτσι, φροντίζουν με προκλήσεις και βιαιότητες να δείξουν τα δόντια τους. Ετσι την Κυριακή έκαναν αντικομμουνιστική διαδήλωση στην Καστοριά και τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε προσπάθεια εμπρησμού του γιγαντοπανό της ΚΝΕ στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Θυμίζουμε ότι πέρσι είχε γίνει αντίστοιχη επίθεση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει για τα φασιστοειδή: «Κάθε χρόνο ανεβάζουν τον πήχη των προκλήσεών τους. Προς το παρόν τα χτυπήματά τους γίνονται νύχτα, όμως αν δεν υπάρξει αντίδραση από όλο το δημοκρατικό λαό και τους φορείς θα επιχειρήσουν κάποτε και με το φως της ημέρας». Παράλληλα καταγγέλλει το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής του, «που δραστηριοποιούνται υπέρ του δέοντος όταν είναι να αντιμετωπίσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, όμως όταν οι φασίστες χτυπούν περιέργως, δε γνωρίζουν τίποτε. Είναι μεγάλη η ευθύνη τους για την ύπαρξη, αλλά και τη δράση αυτών των ομάδων».

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής να καταδικάσουν τις φασιστικές προκλήσεις, να απομονώσουν κάθε φασιστικό στοιχείο, να συσπειρωθούν και να ενεργοποιηθούν στην πάλη για την προστασία και τη διεύρυνση των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που απειλούνται και πλήττονται από την κυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ