Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Από αύριο η κορύφωσή του στα Γιάννενα

Πολλές ακόμα εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά

Σε Γιάννενα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη κορυφώνονται αυτή τη βδομάδα οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με διήμερες, τριήμερες και μονοήμερες εκδηλώσεις, πλούσιες σε πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στα Γιάννενα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι τριήμερες, από την Πέμπτη 4/9 έως και το Σάββατο 6/9, στο Πάρκο Λιθαρίτσια και τις κεντρικές πολιτικές ομιλίες θα κάνουν την Παρασκευή 5/9 ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το Σάββατο 6/9 ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα Γιάννενα ξεκινά στις 8.30 μ.μ. και περιλαμβάνει αύριο Πέμπτη:

Στην Κεντρική Εξέδρα, άνοιγμα των εκδηλώσεων από την Αθηνά Γκεσούλη, γραμματέα του ΝΣ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, συζήτηση με θέμα: «Μερική απασχόληση, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανεργία: το μέλλον που μας επιφυλάσσουν - Η απάντησή μας», αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και ρεμπέτικο γλέντι. Στη Νεανική Εξέδρα, μουσικό πρόγραμμα από τα μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα «Evenstar», «No name» και «Devoured».

Την Παρασκευή 5/9, στην Κεντρική Εξέδρα, μουσικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, μουσικό πρόγραμμα από το δημοτικό ερασιτεχνικό συγκρότημα «Φοιτητική Ζυγιά», ομιλία του Σπ. Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά - Αντώνη Κυρίτση. Στη Νεανική Εξέδρα, διαγωνισμοί γκράφιτι, σκάκι, τάβλι και ρεμπέτικο γλέντι.

Το Σάββατο 6/9, στην Κεντρική Εξέδρα, αφιέρωμα στην Κούβα, μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Ρήγμα», ομιλία του Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Στη Νεανική Εξέδρα, συζήτηση με θέμα: «Η συμμετοχή της νεολαίας στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και η προοπτική τους», κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα «Εγκλήματα του ιμπεριαλισμού κατά των λαών» και ρεμπέτικο γλέντι.

Αλλες εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων σήμερα και αύριο έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Τετάρτη:

- Στο Ναβαρίνο Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Αγωνιζόμαστε για την Παιδεία των αναγκών μας, για Δημόσια -Δωρεάν και αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση».

- Στη Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης, στη στροφή για Ανθέων, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, διέξοδος για τα προβλήματα της νεολαίας».

- Στα Γιαννιτσά, στις 8.30 μ.μ., στον Πεζόδρομο.

  • Αύριο, Πέμπτη:

- Στην πλατεία Αγ. Ιωάννη Ρέντη, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Δεν τους κάνουμε τη χάρη, αγωνιζόμαστε για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο», θα μιλήσει ο Λάζαρος Σορόπουλος, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά (Τσαμαδού), στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Η απελευθέρωση του ωραρίου μικραίνει τη ζωή μας».

- Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος (τέρμα πράσινων λεωφορείων), στις 3 μ.μ., με θέμα: «Στοπ στην ανασφάλεια και την ανεργία. Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», θα μιλήσει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλος του Γραφείου του Εργατικού Τομέα Πειραιά της ΚΝΕ.

- Στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 9 μ.μ, με θέμα: «Δεν έχουμε δουλιά έξω από τα σύνορα, στις λεγεώνες των ιμπεριαλιστών», θα μιλήσει ο Γιάννης Σκόκας, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο πάρκο Φωκά, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η νεολαία στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

- Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (Θεσ/νίκη), στις 8 μ.μ., με θέμα: «Πρωταγωνιστές στη ζωή, όχι εθελοντές στην υποταγή».

- Στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Η νεολαία στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

- Στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Μαθητές και αντιπολεμικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ