Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Τη σύλληψη δύο ομάδων Κολομβιανών παραστρατιωτικών που δρούσαν στη Βενεζουέλα και ειδικά στην πρωτεύουσα Καράκας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κατά την εβδομαδιαία εκπομπή του Αλό Πρεζιντέντε.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το Συνδικάτο Cockpit που εκπροσωπεί τους πιλότους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Lufthansa» ανακοίνωσε νέα τετραήμερη απεργία από 13 έως 16 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και εγγυήσεις για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Τον Γκάρι Πράδο, εν αποστρατεία στρατηγό, ο οποίος συνέλαβε τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, κάλεσαν οι βολιβιανές αρχές, στα πλαίσια της διερεύνησης συνωμοσίας κατά του Προέδρου της χώρας, Εβο Μοράλες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Πράδο αντάλλαξε κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Εντουάρδο Ρόσα, επικεφαλής του δικτύου τρομοκρατών που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Απρίλη σε έφοδο της αστυνομίας. Ο στρατηγός, όμως, αρνήθηκε να συμμορφωθεί.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέα επιτυχή δοκιμή ενός εξελιγμένου υπερηχητικού πυραύλου Κρουζ, που σχεδίασε και κατασκεύασε σε συνεργασία με τη Ρωσία πραγματοποίησε την Κυριακή η Ινδία, σημειώνοντας ότι η ταχύτητά του είναι 2,8 φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου, ενώ μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές μέχρι 300 κιλά και να εκτοξευθεί από υποβρύχιο, αεροσκάφος ή πλοίο.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη από τους υποστηρικτές του Τακσίν Σιναουάτρα, που απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Αμπισίτ Βιτζαβίτζα, ενώ οι αξιωματικοί του στρατού που έχει στήσει οδοφράγματα ελέγχου στα κυβερνητικά κτίρια έχουν πλέον εντολή να οπλοφορούν.

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Εκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου κοντά στον παγετώνα Εϊαφιαλαϊόκουλ της Ισλανδίας, με αποτέλεσμα οι αρχές να απομακρύνουν προληπτικά εκατοντάδες κατοίκους στο νότιο τμήμα της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων, όμως, επέστρεψαν στις εστίες τους.

ΤΟΚΙΟ.-- Ενα πρωτοποριακό, υπερελαστικό κράμα σιδήρου παρουσίασαν Ιάπωνες ερευνητές, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, αλλά και σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις, αφού έχει την ιδιότητα να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα εάν παραμορφωθεί και να έχει μεγαλύτερες αντοχές από το κράμα νικελίου - τιτανίου.

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.-- Σε δίκη παραπέμπεται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη ΛΔ Κορέας ο 30χρονος Αμερικανός πολίτης που μπήκε τον περασμένο Γενάρη παράνομα στη χώρα απ' τα σύνορα με την Κίνα.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Στο 18,3% «σκαρφάλωσε» το Φλεβάρη η ανεργία στην Κροατία από 17,7% που ήταν έναν μήνα πριν, ανακοίνωσαν χτες οι κροατικές στατιστικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ