Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

  Αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των φορέων των επαγγελματιών και εμπόρων στην απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης να επεκτείνει το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων στις χαρακτηρισμένες ως τουριστικές περιοχές του νομού και κατά τη χειμερινή περίοδο. Μετά τις αντιδράσεις της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων του νομού, χτες και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την εφαρμογή του μέτρου.

Η απόφαση επέκτασης του μέτρου ελήφθη από το νομάρχη Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλο, χωρίς καν να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, και ενώ εκ των προτέρων γνώριζε πως η εφαρμογή του μέτρου που ίσχυσε για τους καλοκαιρινούς μήνες είχε ως αποτέλεσμα την καταπάτηση εργατικών κεκτημένων και βεβαίως συνέβαλε στην ένταση του αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών καταστηματαρχών.

Οι εμποροϋπάλληλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν με κάθε μέσο την υλοποίηση αυτής της παράνομης και καταχρηστικής απόφασης του νομάρχη και προαναγγέλλουν αγωνιστικές αντιδράσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με απόφασή του, την οποία κοινοποίησε και στο νομάρχη, δηλώνει την αντίθεσή του στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων τροφίμων, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτή η απόφαση «δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και αλυσιδωτών αντιδράσεων και δε συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Την αντίθεση των 30 σωματείων - μελών της δηλώνει κατηγορηματικά και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για ύποπτα παιχνίδια που προκαλούν αντιπαραθέσεις στον επαγγελματικό κόσμο του νομού.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει πως από την εφαρμογή του μέτρου κατά τη θερινή περίοδο προέκυψαν καταστρατηγήσεις του ωραρίου εργασίας σε βάρος των εργαζομένων. Δηλώνει πως πολλοί καταστηματάρχες των συγκεκριμένων δήμων δε συμφωνούν με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την αιτιολογία που προβάλλεται από το νομάρχη για την επέκταση του μέτρου, σημειώνοντας πως τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο δεν υπάρχει, άρα δεν υπάρχουν και τουρίστες για να εξυπηρετηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ