Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στους Σομαλούς πρόσφυγες

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους Σομαλούς πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραδόθηκαν στους μετανάστες είδη που έχουν ανάγκη - πρωτίστως τρόφιμα - τα οποία συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Σύσκεψη που οργανώνει η ΠΣΟ στην Ελλάδα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ακόμα, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Σομαλών με ιδιαίτερο στοιχείο την έντονη παρουσία γυναικών και παιδιών.

Η Σούλα Λαμπούδη, εκ μέρους της ΠΣΟ, τόνισε ότι για την ΠΣΟ η αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα και τόνισε την ανάγκη ενιαίου αγώνα όλων των εργαζομένων για την κατάκτηση δικαιωμάτων. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν από τον Κύπρο ο Κλεάνθης Κλεάνθους, εκ μέρους της ΠΕΟ, από την Ιταλία η Εμίντια Πάπι, εκ μέρους της RdB Cub, από τη Γαλικία και ο Γκονζάλεζ Μποάν, εκ μέρους της CIG.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ