Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο δρόμο ο ναύκληρος του «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ»

Παραβιάζοντας τη ναυτεργατική νομοθεσία, χτες η λιμενική αρχή του Ρίου υπακούοντας στις εντολές της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Θεσπρωτική Ναυτιλιακή Εταιρεία», απέλυσε τελικά το ναύκληρο του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ», δρομολογημένο στη πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, επειδή συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 11 Μάρτη!

Πρόκειται για παράνομη και καταχρηστική απόλυση, αφού έγινε χωρίς τη θέληση του ναυτεργάτη (η σχετική νομοθεσία προβλέπει την έγκριση του ναυτεργάτη εκτός αν συντρέχουν ειδικοί και πολύ σοβαροί λόγοι) και με σκοπό την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας. Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της για την απόλυση αυτή από τις 16 Μάρτη και είχε γίνει σχετική καταγγελία από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΣΝΩΝ στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ωστόσο, αντί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ναυτεργατών, η λιμενική αρχή, με εξόφθαλμη την κάλυψη του υπουργείου για λογαριασμό της εταιρείας απέλυσε το ναυτεργάτη, αυθαιρετώντας για λογαριασμό των εφοπλιστών.

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε επιστολή τους προς το υπουργείο, το κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και το Λιμεναρχείο του Ρίου καταγγέλλουν ότι η λιμενική αρχή «απέλυσε παράνομα και καταχρηστικά» το ναυτεργάτη, καταγγέλλουν συνολικά «αυτή την τρομοκρατική μεθόδευση» και ξεκαθαρίζουν ότι αν δε γίνει άμεσα η επαναπρόσληψη του ναύκληρου «θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να αρθεί η απόφαση της απόλυσης. Η τρομοκρατία του κράτους και του κεφαλαίου δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ