Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πλούσια δράση μέσα κι έξω απ' τις σχολές

Σύσκεψη αύριο, στην Αθήνα, στις 6 μ.μ.

Ολες του τις δυνάμεις βάζει μπροστά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) για την απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Σε ανακοίνωσή του, που μοιράζεται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καλεί «σε δράση μπροστά στην 48ωρη απεργία μέσα και έξω απ' τις σχολές» και γενικές συνελεύσεις για αγωνιστικές αποφάσεις, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και στις σαρωτικές αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία (νομιμοποίηση της οδηγίας 36/05 που αναγνωρίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πιστοποιήσεις αντί για πτυχία με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων κ.ά).

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Παιδεία είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Επιβεβαιώνει το πόσο δεμένες είναι οι αλλαγές στην οικονομία με τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Και δεν μπορεί να είναι αλλιώς αφού το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να παράγει φτηνό ευέλικτο εργαζόμενο, ιδεολογικά χειραγωγημένο από την κυρίαρχη πολιτική. Το κεφάλαιο αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως πεδίο κερδοφορίας του. Γι' αυτό και θα συνεχίσει να βαθαίνει η επιχειρηματική δραστηριότητα και στα σχολεία και στα ΑΕΙ - ΤΕΙ».

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ με πολλές δραστηριότητες οργανώνουν τη μαζική πάλη των φοιτητών και των σπουδαστών, με πρωτοβουλίες στις σχολές, με εξορμήσεις στα ιδρύματα, αλλά και σε χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερη σημασία έχει η σύσκεψη για την οργάνωση και προετοιμασία της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που πραγματοποιούν οι γραμματείες και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην Αθήνα, αύριο, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Ζήνωνος 7-9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ