Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Το ξεπούλημα υπερασπίζεται η ΕΕ

Προκλητική η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Μπάμπη Αγγουράκη

Η «ανταγωνιστικότητα» που υπερασπίζεται η Επιτροπή εγκλωβίζει στην ανασφάλεια 1.400 οικογένειες (φωτ. από παλιότερη συνέλευση των εργαζομένων)
Η «ανταγωνιστικότητα» που υπερασπίζεται η Επιτροπή εγκλωβίζει στην ανασφάλεια 1.400 οικογένειες (φωτ. από παλιότερη συνέλευση των εργαζομένων)
Αφορμή να υπερασπιστεί τα οφέλη της «ανταγωνιστικότητας» βρήκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη σχετικά με το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Σε δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αναφέρεται ότι στην Ερώτηση καταγγέλθηκε «η προκλητική στάση της ιδιοκτήτριας του Ναυπηγείου "Thyssen Krupp", η οποία αφού εισέπραξε δισεκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή υποβρυχίων που δεν παρέδωσε, τεμάχισε το Ναυπηγείο, αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους στο τμήμα τροχαίου υλικού για πάνω από 12 μήνες και προχωράει στη μεταπώληση του Ναυπηγείου με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η οποία "προικίζει" τόσο τους νέους ιδιοκτήτες, όσο και την προηγούμενη ιδιοκτήτρια "Thyssen Krupp", με δισεκατομμύρια ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα 2010-2011».

Στην απάντησή της η Επιτροπή - σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος - «υπερασπίζεται προκλητικά την ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου και επιχειρεί να πείσει για τα "καλά" της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων σε πείσμα της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι». Ταυτόχρονα, η Επιτροπή «καταδικάζει τις κρατικές ενισχύσεις στο Ναυπηγείο όταν αυτό βρισκόταν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, γιατί "στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και το εμπόριο εντός της ΕΕ"» και «επιχειρεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την αντιλαϊκή στρατηγική για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία που από κοινού συνδιαμόρφωσε με τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ και ταυτόχρονα "ποιεί την νήσσαν" για τον πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ κρατικών επιδοτήσεων που δόθηκαν σε ευρωπαϊκά μονοπώλια με το πρόσχημα καινοτόμων κατασκευών και ζητάει από την Ελλάδα την επιστροφή δήθεν "παράνομων κρατικών ενισχύσεων" ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ!».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει ότι «η πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου που ακολουθούν ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, όχι μόνο δεν είναι σε όφελος των εργαζομένων, αλλά όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά έχει δραματικές επιπτώσεις σε βάρος τους». Καταλήγοντας, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα επισημαίνει πως η απάντηση της Επιτροπής «αποκαλύπτει για ακόμη μία φορά ότι η ενίσχυση με κάθε τρόπο του μονοπωλιακού κεφαλαίου, η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα αποτελεί τη στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γι' αυτό και πρέπει να αντιμετωπίσει το ενιαίο μέτωπο πάλης της εργατικής τάξης των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς, την αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη γραμμή της ρήξης και ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που τη στηρίζουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις από το υπουργείο Αμυνας (2015-04-03 00:00:00.0)
Ζητάνε και «πανωπροίκι» οι πολυεθνικές (2010-09-01 00:00:00.0)
Η ανασφάλεια στα ναυπηγεία ... (2010-04-13 00:00:00.0)
Νέα «παιχνίδια» σε βάρος λαϊκών αναγκών και 1.400 εργατών (2009-11-03 00:00:00.0)
Απειλούνται θέσεις εργασίας (2007-09-21 00:00:00.0)
Πολιτική επιλογή η συρρίκνωση του προσωπικού (2006-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ