Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΦΟΙ ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΟΕ»
Σε συνδικαλιστή επιτέθηκε η εργοδοσία

Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ»

Τρομοκρατία με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία στους χώρους εργασίας, ενθαρυμμένη από τις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν τις συνθήκες γαλέρας. Νέο κρούσμα καταγράφηκε στην επιχείρηση μετάλλου «Αφοί Τσίτουρα ΟΕ» στην Ελευσίνα, της οποίας ο ιδιοκτήτης Ευάγγελος Τσίτουρας είναι και πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Η εταιρεία εδώ και καιρό προσπαθεί να επιβάλει καθεστώς 4ήμερης εργασίας, αξιώνοντας μάλιστα από τους εργαζόμενους να υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση. Εχει βρει όμως τη σθεναρή αντίσταση του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» στο οποίο συσπειρώνονται μαζικά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Ετσι μετά την αντίδραση αυτή, αλλά και ελέγχους που έγιναν πρόσφατα από την Επιθεώρηση Εργασίας εντοπίζοντας σωρεία παραβιάσεων εργατικής νομοθεσίας, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου, προσπάθησε την περασμένη βδομάδα να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους κινούμενος απειλητικά και εξυβρίζοντας τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Σπύρο Μακρή, ο οποίος είναι εργαζόμενος στην επιχείρηση.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του: «Ο εργοδότης, ενοχλημένος από τη συνδικαλιστική δράση του αντιπροέδρου του Σωματείου, τον εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του προσπαθώντας να τον εκφοβίσει, με απώτερο σκοπό να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, που είναι στο σύνολό τους συσπειρωμένοι στο Σωματείο, γεγονός που ενοχλεί τον εργοδότη γιατί δεν μπορεί να τους επιβάλει το να δουλεύουν σαν σκλάβοι σε απάνθρωπες συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ