Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Να κάνουμε τη νύχτα μέρα»

Σημαντική η συμμετοχή, μεταξύ άλλων, εργαζομένων στην ακτοπλοΐα και το δήμο

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Η μαζικότητα και ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ χτες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αποτύπωσε ανάγλυφα τον πυρετό των προετοιμασιών που επικρατεί και στην πειραιώτικη περιφέρεια με τις ταξικές δυνάμεις να είναι επί ποδός, οργώνοντας κάθε χώρο δουλειάς. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν και η μαζική παρουσία στη σύσκεψη ανέργων ναυτεργατών, αλλά και των επί 8 μήνες απλήρωτων εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΠΑΠ) του δήμου Πειραιά.

Οπως ειπώθηκε εισηγητικά, από τον Νίκο Ξουράφη εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αυτή η απεργία «μπορεί να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις», «να βάλει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, να οξύνει την ταξική πάλη, να απεγκλωβίσει εργαζόμενους», «μπορεί να ακουστεί δυνατά η φωνή και της εργατικής τάξης του Πειραιά».

Στο διά ταύτα, αυτό που αναδείχθηκε ήταν ότι «πρέπει να κάνουμε τη νύχτα μέρα», ώστε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, παντού, να φτάσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ότι η αμείλικτη επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, πρέπει να πάρει τη «συνολική, συντονισμένη απάντηση». Οι περιοδείες, οι εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, η συζήτηση εργάτη τον εργάτη, πρέπει να ξεπεράσουν τα «εσκαμμένα». Με αποφασιστικότητα να επιδιωχθεί να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, συσκέψεις, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα.

Στη βάση αυτών, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, την Τετάρτη θα γίνουν ανοιχτές συνεδριάσεις των διοικήσεων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με θέμα απόφαση για απεργία. Την Παρασκευή 16 Απρίλη το απόγευμα, για την προετοιμασία της απεργίας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό των εργαζομένων στους δήμους του Πειραιά. Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και των περιοδειών και εξορμήσεων που προγραμματίστηκε μέχρι το τέλος της βδομάδας και έπεται συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ