Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Πληθαίνουν καθημερινά οι απεργιακές αποφάσεις

Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος, η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 22 Απρίλη

Δυναμώνει καθημερινά το απεργιακό μέτωπο που συγκροτείται για την επιτυχία της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 21 και 22 Απρίλη, ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική λαίλαπα και την υπονομευτική στάση των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής στην 48ωρη απεργία έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Λογιστών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Ακόμα, τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Ζακύνθου, Βόρειας Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Λέσβου. Τα Συνδικάτα και Σωματεία: Μετάλλου Αθήνας, Δημοτικών - Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, ΦΑΓΕ, TASTY, «ΛΙΝΤΛ», «ΚΑΡΦΟΥΡ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στην επιχείρηση «Πλαίσιο» Θεσσαλονίκης, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων, Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το οποίο έχει καλέσει τα μέλη του και σε Γενική Συνέλευση για να επικυρώσουν την απόφαση την Τετάρτη 14 Απρίλη 2010, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 30).

Σε μαζική συμμετοχή καλούν ακόμη η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και το Συντονιστικό Σωματείων ΟΤΑ Πειραιά. Στην κατεύθυνση οργάνωσης της δράσης τους για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας συνεχίζονται καθημερινά οι πολύμορφες δραστηριότητες συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων μαζικών φορέων. Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε χτεσινή του ανακοίνωση: «Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις θα συνεχιστούν και θα πολλαπλασιαστούν για: Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα. Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να υπογραφεί άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Να απαγορευτούν οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα)».

Ούτε λεπτό χαμένο

Σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ., η Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και αύριο, στις 7.30 μ.μ., στην Κερατέα στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Επίσης αύριο, η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ καλεί στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Δεκελείας 42) στο Μενίδι.

Αύριο Τετάρτη, πλατιά σύσκεψη με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων, επιτροπών αγώνα, εργαζομένων, κλπ., για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Μεθαύριο Πέμπτη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας καλεί σε ανάλογη σύσκεψη στις 5 μ.μ. στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Το Σάββατο, 17 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β). Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής καλεί σε σύσκεψη στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Παλλήνης.

Τη Δευτέρα 19 Απρίλη, σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απρίλη, στις 4 μ.μ., στο δεύτερο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνης και Γ' Σεπτεμβρίου 48β) καλεί τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ