Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδριάζουν ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ για «Καλλικράτη»

Με δεδομένη τη συναίνεσή τους στο περιεχόμενο της αντιλαϊκής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», συνεδριάζουν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) των συλλογικών οργάνων των δήμων και των νομαρχιών, ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους επί του προσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που τους δόθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Ωστόσο δε λείπουν, κυρίως από το χώρο της ΝΔ, αντιδράσεις και θέσεις που κάνουν λόγο για απόσυρση του προσχεδίου, με το σκεπτικό ότι ο «Καλλικράτης» εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα και αντιμετωπίζει με διαφορετικά κριτήρια την Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι τελικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων θα διατυπωθούν σε έκτακτα συνέδρια, που έχουν αποφασίσει η μεν ΚΕΔΚΕ στις 3 Μάη, η δε ΕΝΑΕ στις 19 και 20 Απρίλη. Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιρετών για την προώθηση του «Καλλικράτη» είναι σημαντικές, αφού πρωτοστάτησαν στην υλοποίησή του και οι όποιες αντιδράσεις εξυπηρετούν επιμέρους σκοπιμότητες.

Χθες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, επανέλαβε ότι στηρίζει το εγχείρημα, «όνειρο» όπως το ονόμασε, αρκεί, όπως διευκρίνισε, να υπάρξουν οι οικονομικές προϋποθέσεις, ώστε ο «Καλλικράτης» να μην είναι «μαϊμού». «Εάν ο πήχης κατέβει χαμηλά ή για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ή αν οι αντικειμενικές οικονομικές συνθήκες δεν ευνοήσουν αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα τότε είναι προτιμότερο να μείνει σε αναμονή», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε ότι σε επιμέρους θέματα μπορεί να μην υπάρχει και πλήρης ταύτιση απόψεων. Αλλωστε, κυβέρνηση, ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ συμφωνούν στη βασική κατεύθυνση, που είναι η συγκρότηση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού που θα εξυπηρετεί τη δράση του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ