Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, προκειμένου - όπως διαρρέεται από την Ασφάλεια - να εντοπιστούν ευρήματα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται, μετά τη σύλληψη των έξι ατόμων, που, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η έρευνα στο σπίτι της οδού Σαραντοπούλου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το παραπάνω οίκημα, η Αστυνομία διαρρέει ότι τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα εμπλέκονται με την υπόθεση.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, με έγγραφό του, ζήτησε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μακρή, να συγκαλέσει την Ολομέλεια του Εφετείου σχετικά με την υπόθεση των πρόσφατα συλληφθέντων, «θεωρώντας ότι η εξαιρετική φύση και η σοβαρότητα της υπόθεσης (...) επιβάλλει τη διεξαγωγή της ανάκρισης από εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανώτερου βαθμού δικαστικό λειτουργό και τη σύντομη περάτωση της προδικασίας με έλεγχο των κατηγοριών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών».

  • Αναβλήθηκε για τις 22 Απρίλη η δίκη των δύο συλληφθέντων στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής των έξι. Η δίκη επρόκειτο να γίνει στο Γ' Τριμελές Αυτόφωρο. Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια επιχείρησαν να πλησιάσουν τους κατηγορούμενους, κατά τη μεταφορά τους από το γραφείο του εισαγγελέα στην ανακρίτρια. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση δακρυγόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ