Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΜΕ
Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών

Μαζικές εξορμήσεις σε εργατογειτονιές και σε δρόμους της Αθήνας και άλλων δήμων, ενόψει της 48ωρης απεργίας

Η νέα γενιά στην πρώτη γραμμή του αγώνα
Η νέα γενιά στην πρώτη γραμμή του αγώνα
«Ούτε μια στιγμή χαμένη. Στον πόλεμο ενάντια στα δικαιώματά μας απαντάμε με 48ωρη απεργία! Χρειάζεται οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, αντίσταση και αντεπίθεση». Με αυτό το κάλεσμα να ακούγεται στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί πλατιά εξόρμηση και πορείες σε γειτονιές της πρωτεύουσας

Τα συνθήματα «Εργάτη, σε θέλουν ακόμα πιο φθηνό, γι' αυτό ισοπεδώνουν το Ασφαλιστικό» και «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία», «τράνταξαν» το κέντρο της Αθήνας, καθώς η πορεία ξεκινώντας από την Ομόνοια, περνούσε από τις οδούς Αθηνάς, την Ευριπίδου, τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, ενώ οι περαστικοί σταματούσαν να ακούσουν και να πάρουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Αντίσταση στα προαποφασισμένα μέτρα

Συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πευκάκια και πορεία μέσω των οδών Ηρακλείου και Μ. Μερκούρη έως το σταθμό ΗΣΑΠ του Ν. Ηρακλείου, πραγματοποίησαν Σάββατο πρωί εργαζόμενοι και στελέχη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της πολύμορφης προετοιμασίας και προπαγάνδισης της 48ωρης απεργίας των ταξικών δυνάμεων. Οι συγκεντρωμένοι (ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος) με σημαίες του ΠΑΜΕ, πανό, πλακάτ και συνθήματα, μοιράζοντας φυλλάδια και τρικάκια κάλεσαν τους εργαζόμενους να απορρίψουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, να αντισταθούν στα προαποφασισμένα εδώ και καιρό αντιλαϊκά μέτρα των ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όλων των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.

Πατριωτισμός το δίκιο του λαού

Η πικετοφορία ξεκινά από την Ομόνοια
Η πικετοφορία ξεκινά από την Ομόνοια
Στο Γαλάτσι, με σημαίες και συνθήματα οι διαδηλωτές «όργωσαν» στην κυριολεξία τις γειτονιές της πόλης, καλώντας τους εργάτες και τις εργάτριες σε ξεσηκωμό, να μην περάσει ο σφαγιασμός της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να είναι όλοι στην απεργία.

Τα συνθήματα δόνησαν τις γειτονιές. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», και «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού, όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», κυριάρχησαν. Η πορεία ξεκίνησε από το Παλαιό Τέρμα (Βεΐκου και Γαλατσίου) και πέρασε απ' όλες σχεδόν τις γειτονιές. Από τη Λαμπρινή, στα Κρητικά και από την Αγ. Γλυκερία στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα, απευθύνθηκαν στους μικροεπαγγελματίες της περιοχής, μοιράζοντας ανακοινώσεις της ΠΑΣΕΒΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε: «Αυτά που έρχονται είναι χειρότερα απ' αυτά που σχεδιάστηκαν εδώ και είκοσι χρόνια. Και αντί να ψαχνόμαστε πρέπει να κάνουμε το κεφάλαιο και την εργοδοσία, τους πολιτικούς της εκφραστές και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές, να ψάχνονται. Και η τελευταία ικμάδα δύναμης πρέπει να δοθεί για να πετύχει η απεργία 21 και 22 Απρίλη».

Εχουμε τη δύναμη

«Εργαζόμενοι, είμαστε πολλοί, έχουμε τη δύναμη. Οχι άλλη ανέχεια και θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Ολοι στην 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη», ήταν το κάλεσμα που έβγαινε από την ντουντούκα της πορείας του ΠΑΜΕ το Σάββατο το πρωί στις εργατογειτονιές στο Περιστέρι και στο Ιλιον. Η μαζική και μαχητική πορεία ξεκίνησε από το σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με το πανό στην κεφαλή της να δίνει το στίγμα γράφοντας: «Στον πόλεμο στα δικαιώματά μας απαντάμε με απεργία». Με συνθήματα, και σημαίες, και ανακοινώσεις να μοιράζονται χέρι - χέρι η πορεία διέσχισε πολλούς δρόμους βρίσκοντας σε πολλά σημεία ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Ιλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ