Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Απαιτούν παιδίατρο στη Σκόπελο

Να έρθει παιδίατρος εδώ και τώρα, απαίτησαν κάτοικοι της Σκοπέλου, οι μαθητές και γονείς
Να έρθει παιδίατρος εδώ και τώρα, απαίτησαν κάτοικοι της Σκοπέλου, οι μαθητές και γονείς
Να καλυφθεί άμεσα η εδώ και τρία χρόνια κενή θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, απαίτησαν οι κάτοικοι του νησιού με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προχτές Κυριακή στο Δημαρχείο.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου και συμμετείχαν 17 φορείς του νησιού. Σε συγκέντρωση τονίστηκε από τους ομιλητές ότι το ΚΥ αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και εξοπλισμό, με κυριότερη την απουσία παιδιάτρου εδώ και τρία χρόνια που θέτει σε καθημερινό κίνδυνο τη ζωή των 725 παιδιών του νησιού. Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που απαιτείται για τη μετάβαση σε αστικά κέντρα για την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους, ενώ πολλές φορές τα συχνά απαγορευτικά αποκλείουν το νησί από τον έξω κόσμο. Ακολούθησε πορεία στο ΚΥ, όπου οι μαθητές κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας.

Την έλλειψη παιδιάτρου και των αναγκαίων δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών Υγείας αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της Ιθάκης, Σαμοθράκης, Πάτμου. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους οι κάτοικοι των τεσσάρων νησιών απαιτούν την άμεση κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου στα ΚΥ των νησιών, τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτά προγραμματίζουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας το επόμενο διάστημα στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ