Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΕΛΤΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Απεργία χτες και σήμερα

48ωρη απεργία πραγματοποιούν, χτες και σήμερα, οι εργαζόμενοι στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Ανω Λιόσια που καλύπτει τις περιοχές Καματερό, Ανω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή. Το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο Καματερό. Από τις 22 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ταχυδρόμων (που, έτσι κι αλλιώς, είναι λίγες για τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν) καλύπτονται μόνο οι 13 με μόνιμο προσωπικό. Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από έκτακτο προσωπικό και αυτές περιστασιακά και όχι όλες.

Η απόφαση για απεργία λήφθηκε ουσιαστικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μπροστά στην εντατικοποίηση της εργασίας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών οι εργαζόμενοι με έκτακτη γενική συνέλευσή τους απαίτησαν από το ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αττικής να καλύψει τη 48ωρη απεργία τους, όπως και έγινε. Η ίδια η πλειοψηφία του ΔΣ - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις επιλέγει την απραξία και την αδράνεια, διευκολύνοντας την εφαρμογή των πολιτικών ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των υπηρεσιών στον κλάδο.

Χτες πρώτη μέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησής της απέναντι στις προσπάθειες της διοίκησης να λειτουργήσει το κατάστημα. Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ