Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε οριακή κατάσταση το ΝΑΤ

Τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση και την εισφοροδιαφυγή των εφοπλιστών πληρώνουν οι ναυτεργάτες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤ έκαναν χτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες για να υπερασπίσουν τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα που χτυπάει ανελέητα η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία στα πλαίσια των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων της και του «Προγράμματος Σταθερότητας» έχει ήδη μειώσει, καταρχήν, κατά 10% το ποσό της επιχορήγησης που είχε προϋπολογιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη μερική κάλυψη του ελλείμματος του Ταμείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονταν έξω από το ΝΑΤ, μέσα γινόταν συνεδρίαση της διοίκησης με θέμα την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού του Ταμείου, στην οποία αναφερόταν ότι λόγω της μείωσης της επιχορήγησης, για να καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο του Πάσχα, η διεύθυνση «έβαλε χέρι» στα διαθέσιμα του Ταμείου και σε άλλους λογαριασμούς που διαχειρίζεται το ΝΑΤ, όπως είναι το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης, ο λογαριασμός του Οικογενειακού Επιδόματος, το Ταμείο Πρόνοιας κλπ. Επιπλέον δεν αποδόθηκαν στον «Οίκο Ναύτου» οι προβλεπόμενοι πόροι (δωδεκατημόρια) των μηνών Φλεβάρη και Μάρτη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πληρωμή φαρμάκων και νοσηλείων! Βεβαίως, στην εισήγηση δε γινόταν κουβέντα για την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή των εφοπλιστών, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΝΑΤ, κάτω από τις πιέσεις των ναυτεργατών, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι «η κάλυψη των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών είναι μέχρι το Μάιο»!

Σε ανακοίνωσή τους ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ τονίζουν ότι η λεηλασία του ΝΑΤ και το χτύπημα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών είναι στα πλαίσια της συντονισμένης επίθεσης της κυβέρνησης, των εφοπλιστών που εκδηλώνεται σε όλα τα μέτωπα. Καλούν τους ναυτεργάτες να δώσουν απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ