Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Με βιτρίνα τα δημοψηφίσματα

Προσφεύγει στο ΚΕΑ της απόλυτης ενσωμάτωσης και σε προτάσεις που συντηρούν ψευτοδιλήμματα για το λαό

Για «εκ προμελέτης έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας» έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, εστιάζοντας την κριτική του αποκλειστικά στο ΔΝΤ, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός συνομολογήθηκε σε ευρωενωσιακό επίπεδο.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει απολύτως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε τέτοιες επιλογές» και την κατηγόρησε πως «ούτε καν τολμά για μια τόσο κρίσιμη απόφαση να πάρει την έγκριση του Κοινοβουλίου, την έγκριση της δικής της κοινοβουλευτικής ομάδας». Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε χτες «διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση έξοδο από τον μηχανισμό του ΔΝΤ», που, όπως ισχυρίστηκε, «αποτελεί τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο για τον τόπο»!

Ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε χτες με επιστολή του στον πρόεδρο του ΚΕΑ Λ. Μπίσκι και τους προέδρους των κομμάτων που συμμετέχουν στο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Με αυτήν, τούς ενημερώνει για την απόφαση της κυβέρνησης, την οποία προσάπτει και σε κάποιες «κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης», για την αντίθεση του λαού, για το ότι η κυβέρνηση «αρνείται να ζητήσει ούτε καν την έγκριση της Βουλής για την επιλογή της» και για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν δημοψήφισμα τώρα. Τους ζητά, τέλος, συμπαράσταση και «συμπαράταξη» στην προσπάθεια «να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ευρώπη».

Ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής απέδωσε την εξέλιξη στην «ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού»! Είναι βεβαίως γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα και επιλέχτηκε ως ικανή απ' την άρχουσα τάξη την οποία και εκπροσωπεί επάξια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ