Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΡΑΝΑ.-- Κινεζικο-τουρκικό επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ ανακοίνωσε χτες την υπογραφή συμφωνίας ύψους 25.000.000 δολαρίων με την κυβέρνηση της Αλβανίας για τη διενέργεια ερευνών και την εκμετάλλευση δύο ορυχείων χρωμίου και την ανακατασκευή δύο εργοστασίων εμπλουτισμού χρωμίου.

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Επιδημία μηνιγγίτιδας πλήττει στη Δυτικοαφρικανική Μπουρκίνα Φάσο, σκοτώνοντας ως τώρα από την αρχή του χρόνου πάνω από 700 άτομα και στέλνοντας στα νοσοκομεία πάνω από 4.500 άλλους.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Η πολωνική αστυνομία συνέλαβε χτες 13 άτομα με την κατηγορία της πλαστογράφησης ευρώ στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που συντονίστηκε από την Europol.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Την έντονη αντίδραση δεκάδων χιλιάδων Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και του Βελιγραδίου προκάλεσε χτες η απόφαση της κυβέρνησης των Κοσσοβάρων Αλβανών να κλείσουν την εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας («Serbia Telekom») με τη δικαιολογία ότι λειτουργούσε στο Κοσσυφοπέδιο «παράνομα».

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Διπλασιάστηκαν μέσα στην τελευταία διετία οι Κροάτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Εφθασαν πλέον τους 30.000 και εκπρόσωπος της κροατικής κυβέρνησης δήλωσε πως επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για την προσωπική πτώχευση...

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.-- Το Βατικανό ανακοίνωσε χτες πως θα δωρίσει σε ερευνητικά κέντρα γενετικής 2.000.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση πως διενεργούν πειράματα πάνω στα βλαστοκύτταρα ενήλικων οργανισμών και όχι σε ανθρώπινα έμβρυα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Γερμανοί ερευνητές του βερολινέζικου «Ελεύθερου Πανεπιστήμιου» ανακοίνωσαν χτες πως ανέπτυξαν μία νέα τεχνολογική εφαρμογή που ονόμασαν «eyeDriver» και επιτρέπει στους οδηγούς να κινούν το αυτοκίνητο μόνο με τα μάτια με ταχύτητα έως και 50 χλμ την ώρα...

ΛΑ ΠΑΣ.-- Με πληθώρα νέων στοιχείων που κατέθεσε η Γενική Εισαγγελία κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην προέδρου Γκονσάλο Σάντσες ντε Λοσάδα, αποδεικνύεται ότι είχε δώσει ρητές εντολές για τη δημιουργία κοινής δύναμης ειδικών επιχειρησιακών ομάδων με έδρα τη Σάντα Κρους και το Μπένι και έδωσε την εντολή για τη σφαγή των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια του «Πολέμου του Φυσικού Αερίου», σφαγή που προκάλεσε το θάνατο 68 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 400.

ΚΙΤΟ.-- Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τις Ενοπλες Δυνάμεις την απόφασή του για αντιμετώπιση και αποφυγή «όλων των παράλογων ομάδων, που υποστηρίζονται από ξένες βάσεις, και έχουν στόχο να μετατρέψουν τη Λατινική Αμερική σε μία Μέση Ανατολή». Οι δηλώσεις Κορέα αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Αμυνας της Κολομβίας και προεδρικού υποψηφίου για τη γνωστή εισβολή στο Εκουαδόρ την 1η Μάρτη 2008, όπου σκοτώθηκαν ο ηγέτης των FARC, του αντάρτικου της Κολομβίας, Ραούλ Ρέγιες.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Δύο σεισμοί μεγέθους 6,1 βαθμών και 4,7 βαθμών σημειώθηκαν χτες στη Χιλή, κοντά στην πόλη Κονσεπσιόν, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό του Φλεβάρη. Δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές ή θύματα.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Αύξηση των κρουσμάτων τυφοειδούς πυρετού παρατηρούνται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στους καταυλισμούς των σεισμοπλήκτων στην παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ στην πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς της Αϊτής, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Οι «εθελουσίες έξοδοι» συνεχίζονται στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και χτες ο επίσκοπος της βελγικής πόλης Μπριζ, Ρότζερ Βανγκχελούβε, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την παραδοχή για σεξουαλική κακοποίηση επί χρόνια ενός αγοριού.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, στην πλατεία Ταξίμ, διανοούμενοι της Τουρκίας, για τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Οθωμανούς, ενώ η αντιπολίτευση της Αρμενίας κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί αποφάσισε να παγώσει την επικύρωση των συμφωνιών για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ