Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τρομοκράτηση από το «Μουρίκη»

Την επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων και συνδικαλιστών από την εργοδοσία «ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΑΕ» (εργοστάσιο ξύλου) ώστε ανενόχλητη να συνεχίζει τις απολύσεις καταγγέλλει η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία σημειώνει πως «σε αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης αξιοποιεί και μηχανισμούς του κράτους της πλουτοκρατίας όπως την αστυνομία, που τηλεφωνικώς καλεί στελέχη του ΠΑΜΕ και άλλους πρωτοπόρους εργάτες λέγοντάς τους "περάστε για υπόθεσή σας από το ΑΤ" που θυμίζει άλλες εποχές.

Ανάλογη στάση κρατάνε και τα ΕΚ Κορίνθου, Λουτρακίου, Κιάτου. Χαρακτηριστική είναι και η στάση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο "ΜΟΥΡΙΚΗ" και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βασιλόπουλου που στην περιφρούρηση της απεργίας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 21 Απρίλη καλούσε τους εργάτες σε απεργοσπασία. Μάλιστα ο ίδιος πήρε σκάλα και πήδηξε τη μάντρα για να μπει και κάλεσε και άλλους να μπουν μέσα. Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΕΚ Κορίνθου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Μαλανδρένης δήλωνε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες...».

Καταλήγοντας τονίζει: «Αυτός είναι ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, πάνω σ' αυτά πατάει η εργοδοσία και παίρνουν αέρα τα πανιά της για να διώκει εργαζόμενους και συνδικαλιστές, για να προχωρά σε απολύσεις. Κάνουμε καθαρό σε όλους ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δε θα περάσει. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ