Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΔΟΕΑΠ
Μεθοδεύονται νέες περικοπές

Σε «λαγό» των προωθούμενων απ' την κυβέρνηση επώδυνων παρεμβάσεων στον τομέα της Υγείας μετατρέπεται η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις που παίρνει ή που πήρε παλιότερα και τις δημοσιοποιεί τμηματικά προς τα μέλη του.

Προχτές, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ήρθε να δημοσιοποιήσει μια απόφαση που πάρθηκε στις 9.11.2009 για «μέτρα ελέγχου των νοσοκομειακών δαπανών στον ΕΔΟΕΑΠ». Π.χ. εφεξής η έγκριση έκδοσης εισιτηρίων για προγραμματισμένες επεμβάσεις θα πραγματοποιείται από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τον αρχίατρο ή τους αναπληρωτές του και γιατρούς του Οργανισμού αντίστοιχης - με το νόσημα ή την αιτία εισόδου - ειδικότητας. Για περιστατικά που αφορούν μείζονες επεμβάσεις (καρδιάς, θώρακα, αγγείων, τοποθέτηση βηματοδότη, stents κλπ.) οι ασφαλισμένοι ή τα νοσηλευτήρια οφείλουν να προσκομίζουν στον ΕΔΟΕΑΠ τις σχετικές αναλυτικές ιατρικές γνωματεύσεις του θεράποντος γιατρού της επιλογής τους και τυχόν επιπρόσθετα ιατρικά στοιχεία (π.χ. εξετάσεις ή έγγραφα που θα αποδεικνύουν το νόσημα), που θα ζητηθούν από το γιατρό του Ταμείου. Το εισιτήριο θα εκδίδεται από τον αρχίατρο μόνο μετά από έλεγχο που θα πραγματοποιεί ο καρδιοχειρουργός - θωρακοχειρουργός Φώτης Παναγόπουλος.

Για τις προγραμματισμένες επεμβάσεις οι οποίες συνεπάγονται μεγάλο κόστος (λόγω χρήσης ειδικών υλικών) ο αρχίατρος θα συγκροτεί άμεσα στο εξής επιτροπή και θα διενεργεί έλεγχο. Στη συνέχεια θα εκδίδεται εισιτήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ