Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΑ»
Αρχαιρεσίες «εν κρυπτώ»

«Ενόχλησε» το κλαδικό συνδικάτο, όταν αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις τους

«Ως κόρη οφθαλμού» επιχειρεί να διαφυλάξει η εργοδοσία του πολυκαταστήματος «Αττικα», το επιχειρησιακό σωματείο, προκειμένου να συνεχίσει τον επικίνδυνο ρόλο του, που δεν είναι άλλος από το να βάζει πλάτη στις απαιτήσεις της. Σ' αυτήν την κατεύθυνση το εργοδοτικό σωματείο επιχείρησε προχτές Δευτέρα 3/5 να διεξαγάγει εκλογές, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων!

Την προσπάθεια αυτή «χάλασαν», με παρέμβασή τους, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η αντιπρόεδρος του κλαδικού σωματείου και εργαζόμενη στο «Αττικα», Μαρία Κουρέα, κατέθεσε ένσταση στη δικαστική αντιπρόσωπο καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του σωματείου να προκηρύξει και να διεξαγάγει τις αρχαιρεσίες «εν κρυπτώ», προκειμένου να μην επιτρέψει σε εργαζόμενους της επιχείρησης να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες με άλλο ψηφοδέλτιο. Λίγο μετά, στο χώρο έφτασε ο Θ. Βασιλόπουλος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερασπίστηκε τη διαδικασία των εκλογών και ζήτησε ...εξηγήσεις από το κλαδικό συνδικάτο για την παρέμβασή του.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει αυτές τις διαδικασίες, που στόχο έχουν τη διατήρηση των αρνητικών συσχετισμών σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό με την οργάνωσή τους «στο δικό μας σωματείο, στο κλαδικό μας σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Με τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα μέσα στο χώρο δουλειάς, γιατί είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η συλλογική μας δράση και η ενεργητική συμμετοχή μας για να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές μας, δηλαδή τα παράσιτα που ζουν κυριολεκτικά από τον πλούτο που εμείς παράγουμε και τα τσιράκια τους, δηλαδή τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς "συνδικαλιστές"».

  • Χαρακτηριστικό των ενοχλήσεων που προκαλεί η συνεπής παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου στους μεγαλέμπορους, είναι ότι ο διευθυντής του «Αττικα» κατέθεσε μήνυση κατά της αντιπροέδρου του συνδικάτου με την «κατηγορία» ότι στις 4/5/2009 - περίοδος απολύσεων στο ΑΤΤΙΚΑ - (σ.σ. εκ παραδρομής στη χτεσινή και τη σημερινή α' έκδοση γράφτηκε «προχτές») διακινούσε μαζί με άλλους συνδικαλιστές ανακοίνωση που καλούσε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και δράση για να σπάσει η τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ