Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Παραιτήσεις, αποτέλεσμα της σύγκρουσης συμφερόντων

Υπό τον πλήρη έλεγχο της Γ. Αγγελοπούλου - και των «καθοδηγητών» της - η  διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 , μετά τις εθελούσιες ή  με εξαναγκασμό παραιτήσεις 6 στελεχών   της εταιρίας  «Αθήνα 2004», στις οποίες χτες προστέθηκε η παραίτηση του. Π. Συναδινού, μέλους του ΔΣ της εταιρίας

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της «Αθήνα 2004» απέστειλε χτες το πρωί στον πρωθυπουργό - αλλά και την ηγεσία της εταιρίας - ο Π. Συναδινός. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων για το μοίρασμα της πίτας των Ολυμπιακών Αγώνων όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και κλιμακώνεται, γεγονός που μοιραία προκαλεί τις όποιες αλλαγές και στην ηγεσία της «Αθήνα 2004».

Υπενθυμίζεται ότι της παραίτησης του Π. Συναδινού είχαν προηγηθεί από τη διοίκηση της «Αθήνα 2004», οι παραιτήσεις ή εξαναγκασμοί σε παραίτηση των:

  • Στ. Στρατήγη (προέδρου του ΔΣ του «Αθήνα 2004»)
  • Ν. Τζαβέλα (αντιπροέδρου του ΔΣ)
  • Κ. Μπακούρη (διευθύνοντος συμβούλου)
  • Κ. Λιάσκα (μέλους της ΕΕ)
  • Θ. Πάγκαλου (υπουργού Πολιτισμού)
  • Μιχ. Κακογιάννη, από επικεφαλής «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας».

Στις παραπάνω εθελοντικές ή υποχρεωτικές παραιτήσεις, προστέθηκαν το τελευταίο διήμερο άλλες δύο. Του Γ. Ρουμπάτη, συμβούλου Στρατηγικής της «Αθήνα 2004» , ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του το περασμένο Σάββατο χωρίς να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παραιτείται και του Π. Συναδινού (που, όπως ανακοινώθηκε χτες, κατέθεσε επιστολή παραίτησής του επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους»).

Ο Π. Συναδινός, στην επιστολή παραίτησης, επικαλείται προσωπικούς λόγους και για να θολώσει τα νερά της μάχης των συμφερόντων:

  • Διατυπώνει την άποψη πως «η εταιρία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όπως κατέστη εμφανές και από τα εύσημα της επιτροπής της ΔΟΕ στην πρόσφατη επίσκεψή της και έπειτα από τον έλεγχο που πραγματοποίησε για την πορεία των έργων».
  • Καλεί όλα τα μέλη της «Αθήνα 2004» να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος.

Πάντως, συνεργάτες του Π. Συναδινού έλεγαν ότι αιτία της παραίτησης ήταν το γεγονός ότι «περίμενε τις αρμοδιότητες που του είχαν υποσχεθεί, αλλά τελικά δεν τις πήρε». Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, δημοσιεύματα έφεραν τον Π. Συναδινό αναμεμειγμένο στην υπόθεση ενοικίασης του κτιρίου στο οποίο στεγάστηκε η αντιπροσωπεία της «Αθήνα 2004» πληρώνοντας εξαπλάσιο τίμημα από το κανονικό.

Συγκεκριμένα, είχε καταγγελθεί ότι τους χώρους του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Σίδνεϊ ενοικίασε η ελληνική εταιρία «ΕΠΑΘΛΟΝ» έναντι περίπου 100 εκατ. δραχμών, η οποία με τη σειρά της τα ενοικίασε στην αυστραλιανή εταιρία «ΑΡΡ», η οποία ήρθε σε συμφωνία και τα ενοικίασε στην «Αθήνα 2004» αντί μισθώματος ύψους 600 εκατ. δρχ. Σε μερίδα του Τύπου είχε γραφτεί ότι η εταιρία «ΕΠΑΘΛΟΝ» είναι κοινοπραξία εταιριών στην οποία συμμετείχε και η εταιρία «ΔΕΚΑΘΛΟΝ», με την οποία συνδεόταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Π. Συναδινός. Τότε, ο τελευταίος με γραπτή δήλωσή του είχε χαρακτηρίζει ασύστολα ψεύδη όσα δημοσιεύονταν σε βάρος του, χωρίς ωστόσο να απαντήσει επί της ουσίας στο θέμα.

Από τότε και μέχρι τη χτεσινή παραίτηση οργίαζαν οι φήμες για απομάκρυνση Συναδινού. Αλλά αυτό το ενδεχόμενο είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, όσο και ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης. Επίσης, ο ίδιος ο Π. Συναδινός στις 14 Νοέμβρη είχε χαρακτηρίσει τις φήμες «αστειότητες»...

Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου και τα μέλη της επιτροπής πληροφορήθηκαν την εξέλιξη (υποβολή επιστολής παραίτησης του Π. Συναδινού) στη Λωζάννη, όπου βρίσκονται για το Συνέδριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με θέμα το Ιντερνετ. Πολλά ακούγονται σχετικά με τον αντικαταστάτη του Π. Συναδινού.

Οπως έλεγε μέχρι πρόσφατα στέλεχος της εταιρίας, ένας από τους υποψήφιους υποψήφιους «μνηστήρες» για την 5μελή επιτροπή της εταιρίας «Αθήνα 2004» είναι και ο Γερμανός Γ. Σιλ, στέλεχος της εταιρίας «Χόχτιφ», που κατασκεύασε το αεροδρόμιο των Σπάτων και ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη... Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Γ. Σιλ για το ενδεχόμενο πρόσληψής του στην «Αθήνα 2004» και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεργαστεί με την εταιρία. Να σημειώσουμε ότι τις... ικανότητες του στελέχους της «Χόχτιφ» είχε παρουσιάσει σε εκτενές δημοσίευμα η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, και ενώ ακούγονταν πολλά για αλλαγές στην ηγεσία της εταιρίας, η συγκεκριμένη εφημερίδα «φωτογράφιζε» τον Σιλ ως τον πλέον κατάλληλο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ