Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γερμανο-Γαλλο-Ολλανδοί για ΕΛΤΑ

  Οι 3 υποψήφιοι μνηστήρες για την εξαγορά των ΕΛΤΑ,  παζαρεύουν ήδη, τους όρους και προϋποθέσεις, για την εξαγορά των Ελληνικών Ταχυδομείων

Τα γαλλικά (LA POST), τα ολλανδικά (TPG) και τα γερμανικά (Deutsche Post) ταχυδρομεία φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού έως 25% των ΕΛΤΑ και εξαγορά του 50% της θυγατρικής τους, Εταιρίας Ταχυμεταφορών. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αναζητά εδώ και μερικές βδομάδες τον ξένο «στρατηγικό επενδυτή» για να ξεκινήσει την εκποίηση του δημόσιου ταχυδρομείου και να του χαρίσει ουσιαστικά το «φιλέτο» των ταχυδρομικών υπηρεσιών, τις ταχυμεταφορές. Οι τρεις προαναφερόμενοι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί ξεκίνησαν ήδη τις συζητήσεις με την εταιρία συμβούλων Roth Child, που χρησιμοποιεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ. Θυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος λήγει στις 11 Δεκέμβρη.

Να σημειωθεί ότι τα ολλανδικά Ταχυδρομεία συνεργάζονται στην Ελλάδα με την εταιρία παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών ΝΤΤ και τα γερμανικά με την DHL. Η αποτίμηση των ΕΛΤΑ, η οποία ολοκληρώθηκε από την εταιρία «Alpha Finance», σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 100 δισ. δραχμές. Μετά την εξεύρεση του λεγόμενου «στρατηγικού επενδυτή», που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτη, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την είσοδο της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ