Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποντάρουν στον αποπροσανατολισμό

Η κυβέρνηση διαρρέει σενάρια για ανασχηματισμό και προσπαθεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την παραίτηση Γκερέκου

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης με αφορμή την παραίτηση της υφυπουργού Τουρισμού Α. Γκερέκου, αλλά και την εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού χτες το βράδυ από τη Μαδρίτη. Η αναζωπύρωση των σεναρίων τροφοδοτείται και από κυβερνητικά στελέχη, αφού στην παρούσα φάση η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τον «ντόρο», προκειμένου να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι.

Χτες το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου αποσυνέδεε την επιστροφή του πρωθυπουργού από την αναγγελία ανασχηματισμού. Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου από τη Μαδρίτη, μιλώντας με δημοσιογράφους, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αναφέροντας ότι «όλα θα τα δούμε στην Αθήνα». Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Βηρυτό, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει εξελίξεις που θα έρθουν να υπηρετήσουν τους «επικοινωνιακούς» σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Επικρατέστεροι υποψήφιοι για την αντικατάσταση της Α. Γκερέκου - χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις - είναι ο Χρ. Αηδόνης, η Μάγια Τσόκλη, η Αννα Νταλάρα, ο Γιώργος Νικητιάδης και η Π. Ζούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ