Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους Πολωνούς κομμουνιστές

Αποψη από την προχτεσινή διαμαρτυρία των Πολωνών κομμουνιστών με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας του ΚΚΕ
Αποψη από την προχτεσινή διαμαρτυρία των Πολωνών κομμουνιστών με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας του ΚΚΕ
Aπό κάθε γωνιά της Γης φτάνει η αλληλεγγύη στους κομμουνιστές της Πολωνίας, που από προχθές έρχονται αντιμέτωποι με την ενεργοποίηση του αντικομμουνιστικού νόμου, που ψηφίστηκε το Νοέμβρη του 2009 και απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα. Φυσικά, ο νόμος αυτός έχει την ανοιχτή στήριξη της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και εκφράζει την προσπάθεια της αστικής τάξης κάθε χώρας να συκοφαντηθεί η σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 2Οό αιώνα, να ξαναγραφτεί η Ιστορία με την απαράδεκτη εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού.

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ εξέφρασε την Τετάρτη τη διεθνιστική του αλληλεγγύη του στο ΚΚ Πολωνίας με παράσταση διαμαρτυρίας στην πολωνική πρεσβεία στην Αθήνα και με αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη από τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και τον Βαγγέλη Κατσιάβα, μέλος του Ευρωκοινοβουλευτικού Τμήματος της ΚΕ, που μετέβη στην πολωνική πρωτεύουσα. Εκεί επίσης βρέθηκαν αντιπροσωπείες απο το Πορτογαλικό ΚΚ, το ΚΚ Ιρλανδίας, την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών.

Ταυτόχρονα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Ουγγαρία, στην Κύπρο, στο Λονδίνο και στο Μεξικό. Μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει προς το ΚΚ Πολωνίας δεκάδες Κομμουνιστικά Κόμματα και Οργανώσεις, όπως τα ΑΚΕΛ Κύπρου, ΚΚ Βρετανίας, ΚΚ Καναδά, ΚΚ Αυστραλίας, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, Βραζιλιάνικο ΚΚ, ΚΚ Βολιβίας, Κόμμα των Κομμουνιστών του Μεξικού, ΚΚ στη Δανία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ