Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η κυβέρνηση Σαρκοζί ενέκρινε, καταρχάς, το νομοσχέδιο διάλυσης του συνταξιοδοτικού (αύξηση των ηλικιακών ορίων, αύξηση των χρόνων εισφορών, εξίσωση των εισφορών του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα), που θα παρουσιαστεί, στην τελική του μορφή, στο κοινοβούλιο το φθινόπωρο. Η βουλή, χτες, ενέκρινε κατά πλειοψηφία νόμο απαγόρευσης της μπούργκας σε δημόσιους χώρους.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Ταραχών συνέχεια στη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών συνεχίστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες. Συγκρούσεις που ξεκίνησαν κατά τις ετήσιες παρελάσεις του προτεσταντικού τάγματος της Οράγγης και μέχρι στιγμής έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων και 75 αστυνομικών.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 107 νεκροί και 59 αγνοούμενοι είναι τα θύματα των καταρρακτωδών βροχών, πλημμυρών και κατολισθήσεων, που πλήττουν 10 κινεζικές επαρχίες, ενώ από τις καταστροφές έχουν επηρεαστεί, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, περισσότεροι από 29 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Στις 21 Ιούλη καλείται το κοινοβούλιο του Νεπάλ να εκλέξει το νέο πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση και να βγάλει τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο, προκειμένου να καταρτίσει Σύνταγμα.

ΡΩΜΗ.-- Συνολικά 300 άτομα - που φέρεται πως σχετίζονται με τη μαφία της Καλαβρίας - συνέλαβε η αστυνομία στη Βόρεια Ιταλία. Στη μικρή παραλιακή πόλη της Καλαβρίας, το Ροζάρνο, η αστυνομία συνέλαβε τον Ντομένικο Οπεντιζάνο, που θεωρείται το μεγάλο αφεντικό της Ντρανγκέτα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για δολοφονίες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΠΡΑΓΑ.-- Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Τσεχίας υπό την πρωθυπουργία του Πετρ Νέτσας. Αναμένεται να προωθήσει νέα μέτρα λιτότητας στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού, ενώ θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και αυτό της Υγείας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Το «πράσινο φως» έλαβε χτες η Εσθονία για την ένταξή της στην ευρωζώνη από την 1η Γενάρη του 2011 μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ