Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Εκοψαν το νερό σε άνεργο πατέρα τριών παιδιών!

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλεί σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη ΔΕΥΑ Πάτρας, με κεντρικό αίτημα να επανασυνδεθεί το νερό σε όσους εργαζόμενους έχει κοπεί

Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Πάτρας, πιστή στο δόγμα πως το πόσιμο νερό είναι εμπόρευμα, έκοψε την παροχή νερού στον άνεργο οικοδόμο Ν. Π., πατέρα τριών παιδιών, επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει το σχετικό λογαριασμό, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες σε βάρος της οικογένειας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που φαίνεται πως δεν είναι το μόνο, είναι ενδεικτικό τού ότι οι συνέπειες του μνημονίου και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσουν ταχύτατα πολλές λαϊκές οικογένειες σε ακραία φτώχεια, τέτοια που πλέον δε θα μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, του τηλεφώνου, κ.ά.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν μπορούν να αφεθούν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά πρέπει να γίνουν συλλογική υπόθεση του λαϊκού, του ταξικού κινήματος. Γι' αυτό το λόγο το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑ Πάτρας, σήμερα Τετάρτη 21 Ιούλη, στις 9 το πρωί, με κεντρικά αιτήματα να επανασυνδέσει η ΔΕΥΑΠ το νερό σε όλους τους εργαζομένους, να μη δοθεί ξανά εντολή για καμιά νέα διακοπή, να καταργήσουν τα δημοτικά τέλη για τους ανέργους και να μην εισπραχθεί κανένα πρόστιμο από άνεργο.

Το συνδικάτο, δηλαδή, κάνει πράξη την ανάπτυξη ενός κινήματος, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, που θα υπερασπίζεται όλους εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν βασικά αγαθά που έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση μιας οικογένειας. Είναι αδιανόητο να κόβεται το νερό, το ρεύμα, να ξεσπιτώνεται κόσμος.

Παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Πάτρας, «που με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στο σφαγιασμό και τη λεηλασία του λαού μας. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κατακλέβει μισθούς και συντάξεις, οργανώνει πογκρόμ απολύσεων, υπερασπίζεται την κερδοφορία του κεφαλαίου και είναι υπεύθυνη για την ανεργία, τα στελέχη στο δήμο της Πάτρας και στη ΔΕΥΑΠ κόβουν το νερό στους άνεργους.

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο, και τα δυο το πρόσωπο της αντιλαϊκής θύελλας και του μνημονίου που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και η οικογένεια Μητσοτάκη!

Καλούμε το Δήμο και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ να επανασυνδέσουν το νερό σε όλους τους συναδέλφους μας.

  • Να μην τολμήσουν ξανά να δώσουν εντολή για καμία νέα διακοπή.
  • Να μειώσουν άμεσα και να καταργήσουν για τους άνεργους, τα δημοτικά τέλη.
  • Να μην εισπραχτεί κανένα πρόστιμο από άνεργο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ, στη ΔΕΗ, να μη δεχτούν να κόβουν το ρεύμα και το νερό στους εργαζόμενους και στους ανέργους.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΕΑΜ στη διοίκηση του σωματείου της ΔΕΥΑΠ να πάρουν θέση και να πάψουν να παριστάνουν το Πόντιο Πιλάτο. Να εμποδίσουν κάθε απόπειρα διακοπής νερού σε εργαζόμενους και ανέργους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ