Τετάρτη 21 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
«Δώρο» 90 εκατ. ευρώ στους μεγαλοξενοδόχους

«Ανάσα» στους μεγαλοξενοδόχους δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χτες από τον ΟΑΕΔ, τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι υποβολές των αιτήσεων για την υπαγωγή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών συνολικού ύψους 88,620 εκατομμυρίων ευρώ. Τα προγράμματα που αφορούν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι μέρος της συνολικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων ύψους 720 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία απαλλάσσονται οι εργοδότες από το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.

Ετσι, μετά το ανελέητο προπαγανδιστικό και τρομοκρατικό «σφυροκόπημα» του υπουργού Εργασίας και συνολικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι τα Ταμεία είναι άδεια, ότι ο ΟΑΕΔ με δυσκολία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους άνεργους (σημειωτέον ότι επιδοτείται μόλις το 1/3 των ανέργων με το πενιχρό επίδομα των 454 ευρώ), το ένα μετά το άλλο τα προγράμματα ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου μπαίνουν σε εφαρμογή.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την επιδότηση μέρους των ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση (!) 10.000 θέσεων εργασίας (και μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος - δηλαδή το «ζεστό» χρήμα προς τους εργοδότες - ανέρχεται σε 18,620 εκατομμύρια ευρώ και βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Το δεύτερο πρόγραμμα με στόχο τη «διεύρυνση της τουριστικής περιόδου» αφορά την επιδότηση εξ ολοκλήρου των ασφαλιστικών εισφορών και για χρονικό διάστημα έως και 2 μήνες, για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας. Και αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης των εργοδοτών, που υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, βαρύνει τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ - ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ