Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δίχως τέλος οι αντιλαϊκές ανατροπές

Η φιλομονοπωλιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε για άλλη μια φορά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο

Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση του ταξικού εργατικού κινήματος
Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση του ταξικού εργατικού κινήματος
«Μόνιμο» χαρακτήρα έχουν οι αντιλαϊκές ανατροπές που υλοποιεί η κυβέρνηση, προειδοποίησε ο Γ. Παπανδρέου, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα πυγμής και αδιαλλαξίας απέναντι στους απεργούς και τους λαϊκούς - ταξικούς αγώνες.

«Συνεχίζουμε το έργο μας, έργο μόνιμων αλλαγών και ανατροπών», τόνισε μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας επίσης ότι «και το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά». Κάνοντας επίδειξη αποφασιστικότητας, καυχήθηκε ότι «οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε δεν είναι λόγω του μνημονίου», αναδεικνύοντας τον ενεργό ρόλο της κυβέρνησής του. Ζήτησε μάλιστα από τους υπουργούς να μην παρασύρονται «σε μια παθητική στάση», που συνοψίζεται στην έκφραση «εφόσον το λέει το μνημόνιο, αυτό κάνουμε».

Κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα είναι η λήψη μέτρων που θα διαμορφώσουν ένα «φιλικό περιβάλλον» στα μονοπώλια, ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να δώσουν βάρος «στην αναπτυξιακή πορεία, ακόμα μεγαλύτερο από ό,τι μέχρι σήμερα, με επενδύσεις, με τη διαμόρφωση του απαραίτητου επενδυτικού κλίματος, μέσα από ένα σχέδιο που θα αλλάξει και το πρότυπο της ανάπτυξης της χώρας μας, ώστε να είναι ανταγωνιστική και βιώσιμη».

Αιχμή του δόρατος το επόμενο διάστημα θα είναι η δήθεν «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων», ακριβώς για να παραδοθούν στα μονοπώλια.

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «η απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν είναι θέμα του μνημονίου», προκειμένου να δείξει ότι είναι μια αναγκαία επιλογή που δε δίστασε να εμφανίσει ως φιλολαϊκή. «Εμείς θεωρούμε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων είναι κάτι που βοηθά το νέο άνθρωπο, ανοίγει την αγορά, ανοίγει τη δυνατότητα για καλύτερες υπηρεσίες, ανοίγει τις δυνατότητες για φτηνότερες υπηρεσίες, ουσιαστικά ανοίγει τις δυνατότητες για ανάπτυξη», ισχυρίστηκε, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα και εμφανίζοντας το ταξικό συμφέρον της πλουτοκρατίας ως συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας.

Στο ίδιο «πνεύμα» εμφάνισε τις αντιδραστικές αλλαγές και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα ως την τελευταία λέξη ...της προοδευτικότητας, επιχειρώντας ταυτόχρονα με προβοκατόρικο τρόπο να αναστηλώσει άθλια μυθεύματα περί μετώπου ΝΔ - ΚΚΕ. «Οπως, βεβαίως, και άλλες μεγάλες αλλαγές που κάνουμε, και πολλές φορές χωρίς την υποστήριξη άλλων κομμάτων, δυνάμεων οι οποίες κάτω από την ταμπέλα είτε του προοδευτικού είτε του φιλολαϊκού, ουσιαστικά είναι οι πιο συντηρητικές δυνάμεις της χώρας, είτε από τη Δεξιά είτε από την παραδοσιακή Αριστερά, έχουμε ένα μέτωπο συντήρησης, ένα μέτωπο, θα έλεγα, πολιτικού κατεστημένου, το οποίο εμείς αυτή τη στιγμή σπάμε και αυτό νομίζω πρέπει να αναδειχθεί», ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα.

Παράλληλα με την ταχεία προώθηση της νέας δέσμης των φιλομονοπωλιακών μέτρων, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να εφαρμοστούν τα πάνω από 40 αντιλαϊκά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν τους προηγούμενους μήνες στη Βουλή, μεταξύ των οποίων το Ασφαλιστικό, τα ολοήμερα νοσοκομεία - επιχειρήσεις, ο «Καλλικράτης», ο μεταναστευτικός νόμος κ.ά.

Οπως το συνηθίζει, συνόδευσε τις αντιλαϊκές ανατροπές με άφθονη δόση ...«σοσιαλιστικών» φληναφημάτων, όπως «εμείς είμαστε εκείνοι που θα βγάλουμε τη χώρα από την επιτήρηση», ή «εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι ενδυναμώνουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, δίνουμε οξυγόνο στους θεσμούς, στην ευνομία, στην προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη»(!) ή ότι «εμείς είμαστε εκείνοι που έχουμε ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ