Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
«Μαζί με τον αγώνα, πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό ρήγμα»

Περιοδεία και συζήτηση του βουλευτή και μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ με τους εργαζόμενους της εταιρείας ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω απ' τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα, μαζί με το ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, να μην πτωχεύσει ο λαός, να δώσουν ισχυρή απάντηση στην επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης - κομμάτων του ευρωμονόδρομου, δημιουργώντας ταυτόχρονα ισχυρό πολιτικό ρήγμα, ήταν το κεντρικό στίγμα της ομιλίας, του Γιάννη Πρωτούλη βουλευτή και μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, κατά τη χτεσινή περιοδεία και συζήτηση που είχε με τους εργάτες της εταιρείας «ΜΑΛΤΕΖΟΣ», στον Ασπρόπυργο, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

«Εμείς βάζουμε ένα ερώτημα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «που πρέπει να το σκεφτεί κάθε εργαζόμενος, κάθε τίμιος εργάτης και η οικογένειά του. Υπάρχει λύση; Υπάρχει λύση; ή θα καθόμαστε μοιρολατρικά, να βλέπουμε το ένα μετά το άλλο να έρχεται και το ένα μετά το άλλο να μας αφαιρεί δικαιώματα, που η εργατική τάξη στη χώρα μας είχε κατακτήσει με σκληρούς μακροχρόνιους και πολλές φορές αιματηρούς αγώνες;»

Τους κάλεσε να αντισταθούν, να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία, να αποκτήσουν τα σωματεία ταξικό προσανατολισμό και, ακόμη παραπέρα, να δημιουργήσουν πολιτικό ρήγμα. «Για φανταστείτε», επισήμανε, «να μην υπήρχε ΠΑΜΕ και να υπήρχε μόνο ο Παναγόπουλος και οι συν αυτώ, αυτή τη στιγμή. Δε θα κουνιόταν φύλλο!». Και συνέχισε: «Τώρα, λοιπόν, πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο πώς θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, αλλά ότι πρέπει ο αγώνας να στρέφεται και να ακολουθεί το σύνθημα καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο. Και πρέπει να οργανωθεί σε νέα βάση ο αγώνας για να ακυρωθεί το μνημόνιο». Κάλεσε, δε, τους εργάτες να μην αναγνωρίσουν το χρέος, αλλά «να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που δούλευαν και δουλεύουν και πληρώνονται όπως πληρώνονται».

Για να τονίσει: «Μαζί με τον αγώνα, πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό ρήγμα, ένας γκρεμός. Αν δε δημιουργηθεί πολιτικό ρήγμα και ο αγώνας δεν έχει όφελος. Εχει μόνο ένα μερικό όφελος και την άλλη στιγμή θα στα ξαναπάρουν πίσω». Και συνέχισε: «Ο κόσμος, ο λαϊκός κόσμος, ο εργατόκοσμος που τον εξαπάτησαν και ψήφισε ΠΑΣΟΚ έχει απεγκλωβιστεί απ' αυτό το κόμμα; Σήμερα μπορείτε να δείτε και όσοι το ψηφίσατε αυτό το κόμμα, ότι το επέλεξε η πλουτοκρατία γιατί είναι αδίστακτο και είναι και η εμπροσθοφυλακή του αντικομμουνισμού στην Ελλάδα. Για να χτυπηθεί ο λαός, χτυπιούνται πρώτα οι κομμουνιστές. 'Η, όσοι εμπιστευτήκατε ξανά τη ΝΔ, τον αρχιπροβοκάτορα - και έχουμε πλήρη συνείδηση γι' αυτό που λέμε - Καρατζαφέρη, που οργανώνει προβοκατόρικες ομάδες μέσα στο λαϊκό κίνημα για να χτυπιούνται οι λαϊκές πορείες και διαδηλώσεις». Για να τονίσει: «Πολιτικό ρήγμα είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ και όχι μόνο με την ψήφο, αλλά με όλους τους τρόπους. Να ενισχυθεί στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα, στη γειτονιά».

Ο Γ. Πρωτούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δράσεις που αναπτύσσονται. «Υπάρχουν ήδη», τόνισε, «πολύ όμορφα, δυνατά παραδείγματα που πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Ενα σήμερα το γράφει ο "Ριζοσπάστης". Πήγανε στην Πάτρα, σε δύο οικογένειες ανέργων οικοδόμων που η μία έχει πέντε παιδιά και η άλλη τρία παιδιά, να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, επειδή δεν είχαν να πληρώσουν. Και πήγε το Συνδικάτο στη ΔΕΗ και στο Δημαρχείο και δεν τους έκοψαν το ρεύμα. Και δήλωσε, από καμιά λαϊκή οικογένεια να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο. Τέτοια πράγματα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, μαζί με την πολιτική μας επιλογή που πρέπει να αλλάξει»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας! (2022-09-15 00:00:00.0)
Εχουμε δεσμούς αίματος με το λαό και όχι... ασυλία! (2010-06-29 00:00:00.0)
«Μαύρο» στο δικομματισμό (2007-09-04 00:00:00.0)
Αλγε(ρ)ινή εντύπωση! (2003-05-24 00:00:00.0)
Γένοβες παντού στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο (2001-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ