Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλα λόγια να ... αγαπιόμαστε από κυβερνητικά στελέχη

Σε μια καθ' όλα υποκριτική τοποθέτηση ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επιχείρησε να παρουσιάσει την αντίθεση του ΚΚΕ, σε ένα νόμο αδύνατο να εφαρμοστεί και στη δημιουργία κομμάτων εξαρτώμενων οικονομικά από το κράτος ως ... άρνηση σε μέτρα διαφάνειας και καταπολέμησης του «μαύρου πολιτικού χρήματος». Αναμάσησε ουσιαστικά τα επιχειρήματα περί «διαφάνειας» που δε σχετίζονται με τις πολιτικές των κομμάτων, «προσπερνώντας» την άρνηση του κόμματος του να λάβει ουσιαστικά μέτρα περιορισμού του «μαύρου χρήματος» όπως π.χ. η ονομαστικοποίηση των μετοχών των Α.Ε. Επίσης, δεν παρέλειψε τις έμμεσες απειλές κατά του ΚΚΕ, σε συνεργασία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «δεν έχουμε στο μυαλό μας ή στο στόχαστρό μας κανένα κόμμα, με την κακή έννοια», όμως «πρέπει να κάνουμε τομές πάταξης του μαύρου πολιτικού χρήματος» το οποίο «είναι διεθνές πρόβλημα». Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «δεν έχει στόχο το κουπόνι των 10 ευρώ» αλλά «πρέπει να πιάσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου». Συνέχισε σημειώνοντας ότι «ο νόμος λέει πως ό,τι κάνετε θα το κάνετε επώνυμα» κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι «δεν προσήλθατε ούτε με μια πρόταση» ενώ «εμείς έχουμε προβλέψει ότι θα διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων». Υποστήριξε ότι «η ενημέρωση θα γίνεται για το σύνολο των εσόδων και βεβαίως θα υπάρχουν τα παραστατικά». Ασκώντας κριτική στο ΚΚΕ είπε: «Συνεχίστε να αφήνετε τον πολιτικό κόσμο εκτεθειμένο σε μία πολύ κακή κριτική» ενώ «εμείς λέμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με το κουπόνι των 10 ευρώ, αλλά δε θέλουμε να επιτρέψουμε εκείνο τον συνδυασμό που θα πει ότι εγώ συγκέντρωσα 1 εκατομμύριο από ανώνυμα κουπόνια»...

Στην ίδια ακριβώς λογική υποστήριξε πως «οι πολίτες μπορούν να καταλάβουν ποιοι κάνουν αλλαγές φέρνοντας κανόνες διαφάνειας και ποιοι αγωνίζονται εναντίον αυτών των κανόνων». Οσον αφορά την εφαρμογή του νόμου σημείωσε πως «αυτό επαφίεται στα αρμόδια όργανα» αφού «τώρα θα υπάρχουν ανεξάρτητες επιτροπές με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό» και έτσι «όποιος αποφασίσει να μην εφαρμόσει το νόμο θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα όργανο που πρέπει να εφαρμόσει το νόμο».

Λίγο νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Αστέριος Ροντούλης, φρόντισε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή λέγοντας πως «εάν απειθαρχήσει κάποιος, δε θα πω το ΚΚΕ, θα πρέπει να εφαρμόσετε το νόμο. Γιατί αν δεν τον εφαρμόσετε, έχοντας τον πήχη ψηλά θα εξευτελιστείτε και θα απαξιωθεί το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του».

Σε μία επίδειξη υποκρισίας και λαϊκισμού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πασχίζει για την αναβάθμιση του κύρους του πολιτικού κόσμου στον ελληνικό λαό, την ώρα που το ΛΑ.Ο.Σ. ανταγωνίζεται τη ΝΔ για το ποιος έχει τις πλέον αντικομμουνιστικές θέσεις, και ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η τοποθέτηση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να λύσει λογαριασμούς μεταξύ των κομμάτων» αλλά «μεταξύ των κομμάτων και του ελληνικού λαού»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργαλείο παραπέρα θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος (2014-09-10 00:00:00.0)
Ξέρουν αυτοί από σκάνδαλα... (2011-02-01 00:00:00.0)
Μιλάνε για ηθική σ' ένα σάπιο σύστημα (2011-01-26 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ λογοδοτεί μόνο στο λαό (2010-07-18 00:00:00.0)
Αντιδραστικό - αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο (2010-07-08 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνει την προβοκάτσια ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος του ΚΚΕ (2008-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ