Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξέρουν αυτοί από σκάνδαλα...

Το θέμα της αλλαγής της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και την ονομαστικοποίηση των κουπονιών επανέρχεται διαρκώς από τους εκπροσώπους των κομμάτων της πλουτοκρατίας, με κεντρικά στελέχη του αστικού πολιτικού συστήματος να προσπαθούν να νουθετήσουν το λαό προκειμένου να συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη που βάζει στο στόχαστρο το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα. Τη σκυτάλη από την πλευρά της κυβέρνησης πήρε ο υπουργός Αμυνας, Ε. Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» επαναλαμβάνει την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ότι δήθεν το φάρμακο στη διαφθορά είναι η «διαφάνεια» στα οικονομικά των κομμάτων και η ονομαστικοποίηση των κουπονιών και επισημαίνει: «Είναι επίσης αναγκαίο να εφαρμοστούν πειστικά μέτρα διαφάνειας και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι στα ταμεία και τα οικονομικά των κομμάτων». Ξέρουν καλά ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ότι όσους νόμους κι αν θεσπίσουν, δεν πρόκειται να πάψει η διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του. Και βέβαια, αυτή τη διαπλοκή, στην οικονομική της διάσταση, τα κόμματα του κεφαλαίου ξέρουν να την κρύβουν καλά, όσες ρυθμίσεις κι αν κάνουν για τη «διαφάνεια». Οπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον, οι δοσοληψίες τύπου «Ζήμενς» θα συνεχίσουν να υπάρχουν χωρίς κανείς να τους παίρνει χαμπάρι, αφού έχουν τον «θεσμικό» τρόπο να συγκαλύπτουν τις σκιές στα ταμεία τους.

Η τοποθέτηση όμως που συνιστά πραγματική πρόκληση είναι εκείνη του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» αφήνει να πλανάται η αισχρή συκοφαντία ότι μπορεί και το ΚΚΕ να έχει λάβει χρηματοδότηση από τη «Ζήμενς» ή άλλη επιχείρηση. Ο Κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι «τίποτε δεν εμπόδιζε την επιτροπή να κάνει την έρευνα για τα οικονομικά των κομμάτων, χωρίς να έχει βέβαια καμιά δυνατότητα επιτυχίας σε αυτό. Διότι τα χρήματα τα οποία περνούσαν στα κόμματα εκείνη την εποχή, είναι βέβαιο ότι δεν ανεφέροντο επωνύμως αλλά ανεφέροντο ως κουπόνια, τα οποία κατενέμοντο μάλιστα σε ύψος νόμιμο. Εν πάση περιπτώσει έρευνα έπρεπε να κάνει για τα οικονομικά των κομμάτων και να έχει το θάρρος να πει την αλήθεια, ναι τα δύο μεγάλα κόμματα ενισχύθησαν από τη Siemens, χωρίς εγώ να αποκλείω ότι ενισχύθησαν και μικρότερα κόμματα». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ισχυρίζεται: «Στην Ελλάδα έχει γίνει παραδεκτό ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να βοηθούν τα κόμματα. Μεγάλα και μικρά κόμματα, κάτι ξέρει από αυτά και το ΚΚ, και αυτό εθεωρείτο και ήταν νόμιμο. Από την ώρα όμως που γίνεται εξαγορά συνειδήσεως είτε υπηρεσιακών οργάνων είτε πολιτικών, για να πετύχουν αθέμιτα ωφελήματα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρώντας να απαλύνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την υπαρκτή διαπλοκή - νόμιμη ή παράνομη - των κομμάτων της πλουτοκρατίας με τις επιχειρήσεις υπέρ των οποίων νομοθετούν, συκοφαντεί το ΚΚΕ, επιχειρώντας να το τσουβαλιάσει με τα αστικά κόμματα και τις βρωμιές τους. Πρόκειται για αισχρή λασπολογία σε βάρος του ΚΚΕ, επεξεργασμένη από τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Στην πραγματικότητα, εκείνος που «ξέρει από αυτά» είναι ο Κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, στρώνουν το έδαφος στην απροσχημάτιστη κλοπή του πλούτου που παράγει ο λαός, στην ανεμπόδιστη γιγάντωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτό το θερμοκήπιο φύονται τα σκάνδαλα και οι δοσοληψίες με τις πολυεθνικές. Ας αφήσουν λοιπόν ο Μητσοτάκης και οι άλλοι της τάξης του τα ψέματα για το ΚΚΕ. Δικά τους είναι τα σκάνδαλα, δική τους και η πολιτική που τα παράγει.


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ