Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Εθνικιστικός παροξυσμός και αντικομμουνισμός

Σε παραλήρημα ο Γ. Καρατζαφέρης αναλαμβάνει ρόλο «λαγού» για την καταστολή του λαϊκού κινήματος

Σε ένα ακόμα εθνικιστικό παραλήρημα ξέσπασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο «εκδήλωσης μνήμης για τα Ιμια», που διοργάνωσε το κόμμα του, σιγοντάροντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει με το σοβινισμό κάθε φωνή κριτικής στην εξωτερική πολιτική της.

Εξέφρασε τη θλίψη του που δε χύθηκε «τούρκικο αίμα» αλλά «ελληνικό», ξέσπασε σε κραυγές ότι οι Τούρκοι στην Κύπρο πήγαν «κατόπιν προσκλήσεως εκείνων οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται ως εθνάρχες του Κυπριακού Ελληνισμού (...) οι Τούρκοι φιλότιμοι άκουσαν το Μακάριο και έκαναν τον Αττίλα» και αναλώθηκε σε δοξολογίες «φωτισμένων» ηγετών, όπως «ο Ιωάννης Μεταξάς»!

Εξέφρασε καθαρά την αποστροφή του για την εξέγερση του λαού της Αιγύπτου και διαμαρτυρήθηκε για το ότι χάθηκε η ευκαιρία να οριστεί ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου υπό τον Μουμπάρακ. Οπως είπε, «ανατρέπεται ο Μουμπάρακ και για να βρεθεί ηγεσία στην Αίγυπτο να υπογράψει την ΑΟΖ με την Ελλάδα, θα περάσουν πολλά χρόνια, γιατί ολιγώρησε ο ελάχιστος Γιώργος Παπανδρέου».

Καλώντας το λαό να επιλέξει ιμπεριαλιστή, ζήτησε αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής και κολεγιές με το Ισραήλ και τη Ρωσία, ζητώντας μάλιστα από την κυβέρνηση να της παραχωρήσει το Νεώριο της Σύρου, καθώς «εάν ο ρωσικός στόλος βγει στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα έχει σαφώς απεξαρτηθεί από την ανάγκη της προσδέσεώς της εις τη Δύση».

Σε άλλο σημείο, προσπάθησε μάταια να παρουσιάσει την επιλογή υπερψήφισης του μνημονίου σαν προϊόν του εκβιαστικού διλήμματος «είχαμε να διαλέξουμε ή την πτώχευση ή να πάρουμε τα χρήματα». Ανήγγειλε στο λαό ότι η ζωή του θα επιδεινωθεί περαιτέρω και εμμέσως τον κάλεσε να κατηγορεί γι' αυτό το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, αφού, όπως είπε, η Ελλάδα γειτνιάζει με χώρες όπου «λόγω της καθυστερήσεως που είχαν από την υποδούλωσή τους στο Σοβιέτ, οι μισθοί είναι 150 ευρώ, 140, 160» και άρα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της γειτονιάς! Αλλωστε, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε απ' το λαό να «προσαρμοστεί σε έναν πιο επίπονο και βίαιο τρόπο ζωής».

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «ΦΛΑΣ» ο Γ. Καρατζαφέρης ξέσπασε ξανά εναντίον των μεταναστών, ζήτησε την κατάργηση του ασύλου, ισχυριζόμενος ότι αυτό συνδράμει κακοποιούς και τρομοκράτες, κατήγγειλε όλους τους φοιτητές χαρακτηρίζοντάς τους «ιδιωτικό στρατό» που «τρομοκρατεί την πανεπιστημιακή κοινότητα» και συμπλήρωσε: «Φτάσαμε στο σημείο ο Πρύτανης να διορίζεται από τους φοιτητές, οι οποίοι μετά είναι και οι "εντολείς" του (...) Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα (...) Ο Περισσός αποφασίζει για το τι θα γίνει στην Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλουχία(2020-09-03 00:00:00.0)
Στενότερη συνεργασία για τα συμφέροντα του κεφαλαίου(2014-11-11 00:00:00.0)
Παζάρια σε Αίγυπτο και Αλβανία για τα συμφέροντα των μονοπωλίων(2014-04-29 00:00:00.0)
Τα κυριαρχικά δικαιώματα στο μύλο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων(2013-01-20 00:00:00.0)
Συντηρεί το σενάριο για προσφυγή στη Χάγη(2011-04-02 00:00:00.0)
«Προεκλογικές δεσμεύσεις» του ΠΑΣΟΚ τα βάρβαρα μέτρα(2011-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ