Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εγνοια για τις ντόπιες επενδύσεις

Αναχωρούν σήμερα για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου τρία αεροσκάφη «C-130» με τα οποία θα επαναπατριστούν περίπου 200 Ελληνες που το έχουν ζητήσει. Μιλώντας χτες για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης αρκέστηκε σε περιγραφές και σε διαβεβαιώσεις προς την ντόπια πλουτοκρατία ότι η κυβέρνηση κάνει το παν για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στη χώρα της Β. Αφρικής.

Σ' αυτό το πνεύμα χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αίγυπτο «ρευστή» και εκτίμησε ότι «ο στρατός της χώρας, ο οποίος είναι διαχρονικός εγγυητής της ομαλότητας, αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει στα χέρια του την εξουσία». Σημείωσε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, ακόμη και αυτές που αφορούν τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε κατάσταση, μεταβατική ή μη (επικρατήσει στη χώρα) θα πρέπει να μας δίνει τη δυνατότητα να παρέμβουμε για να προστατεύσουμε τα οικονομικά συμφέροντα επιχειρήσεων ή ατόμων».

Τα γραφεία των δύο ελληνικών κοινοτήτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια παραμένουν ανοικτά, στο πλαίσιο των ωρών που επιτρέπει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, για να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει για τους παροίκους. Στην ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με όσα είπε χτες ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, περισσότερα από 150 άτομα είχαν εκφράσει την επιθυμία για επαναπατρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ