Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πλευρό των έκτακτων εκπαιδευτικών

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση του έκτακτου προσωπικού των ΤΕΙ

Την άμεση υπογραφή συμβάσεων και την εξόφληση δεδουλευμένων του έκτακτου προσωπικού των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απαίτησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, με Ερώτησή του που συζητήθηκε. Επίσης επανέφερε τη θέση του ΚΚΕ για «πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα για όλους τους μήνες του χρόνου» καθώς και «να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι». Να σημειωθεί ότι τα ΑΕΙ και ΤΕΙ υπολειτουργούν καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι έως και 4 μήνες, ενώ δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους.

Οι συμβασιούχοι καθηγητές «προσφέρουν συμπληρωματικό έργο με συμβάσεις», υποστήριξε ο υφυπουργός, παραδεχόμενος ότι «πράγματι υπάρχει καθυστέρηση σε ορισμένα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ». Δήλωσε επίσης ότι «η μείωση των προϋπολογισμών είναι σε λογικά πλαίσια, 15%». Παράλληλα όμως άφησε αιχμές για ...υπεράριθμο έκτακτο προσωπικό, λέγοντας ότι «σε ΤΕΙ που υπάρχουν παρόμοια εργαστήρια υπάρχει πολύς μεγαλύτερος αριθμός εκτάκτων». Συνολικά υποστήριξε ότι οι διοικήσεις των ιδρυμάτων πρέπει να συμβάλουν στην καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων.

«Μεταφέρετε τις δικές σας ευθύνες στα ιδρύματα και δεν είναι σωστό», τόνισε ανταπαντώντας ο Γ. Ζιώγας. Παράλληλα επισήμανε ότι οι έκτακτοι «αποτελούν το 75% του εκπαιδευτικού προσωπικού» και «το 25% είναι το ...συμπληρωματικό», έτσι λοιπόν «η ισχύουσα κατάσταση είναι οι συμβασιούχοι και η εξαίρεση είναι οι μόνιμοι». Τόνισε παράλληλα ότι φέτος «μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας από 6 σε 5 χιλιάδες», σημειώνοντας ότι πρακτικά «είναι δυνατόν να λειτουργήσει ΤΕΙ χωρίς αυτό το εκπαιδευτικό δυναμικό;». Αναφορικά με τους μισθούς, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως «οι αποδοχές είναι παγωμένες από το 2002», μιλώντας για «ανασφάλεια και αίσθημα ομηρίας που δημιουργεί η συνειδητή υποχρηματοδότηση». Πρόσθεσε επίσης ότι αποτελούν «μεγάλο πρόβλημα οι νεοεκλεγμένοι των οποίων ο διορισμός καθυστερεί εδώ και 24 μήνες». Γενικότερα κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως «στρώνετε το χαλί για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων», τονίζοντας πως «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με όλες τους τις δυνάμεις θα συμπαρασταθούν στον αγώνα των εκτάκτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ