Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Επιβεβαιώνει την προβοκάτσια ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος του ΚΚΕ

Το γεγονός ότι η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη, εκπορεύεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με «βαποράκι» του το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χτες το μεσημέρι στην ΕΤ3, όπου ξεκινώντας με τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ στην πορεία της συζήτησης αυτοαναιρέθηκε.

Σε μια εμφανή προσπάθεια αντιπερισπασμού και ενώ οι αποκαλύψεις βοούν για την εμπλοκή στελεχών του κόμματός του και γενικά του δικομματικού συστήματος, σε υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού, επιχείρησε να στρέψει την προσοχή στα ...«οικονομικά του ΚΚΕ». Υιοθετώντας όρους και φρασεολογία που τον τελευταίο καιρό ο Θ. Πάγκαλος και στελέχη του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη, χρησιμοποιούν για να πλήξουν το ΚΚΕ, απέδειξε ότι ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. στην προπαγάνδα τους είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

«Ολα, είπε, στο φως. Και όλα τα κόμματα να πάμε σε ένα σύστημα μεγάλης διαφάνειας, που θα εγγυάται στον ελληνικό λαό, και από πού είναι τα έσοδα, και τι έξοδα κάνουμε, ώστε να υπάρξει επιτέλους η απεμπλοκή του πολιτικού συστήματος από οποιονδήποτε, είτε υπάρχον μαύρο χρήμα, ή και σκιά μαύρου χρήματος. Και αυτό αφορά σε όλα τα κόμματα. Αφορά και στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας». Εκφράζοντας με δικά του λόγια αυτά που ο ΛΑ.Ο.Σ. κραυγάζει τα περί «άρσης της ασυλίας του ΚΚΕ», ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Δεν είναι σε άλλη χώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα, ούτε είμαστε σε μια εποχή ψυχρών πολέμων, που ήταν άλλες οι λογικές. Είμαστε σε μια σύγχρονη Δημοκρατία, ή θέλουμε να είμαστε σε μια σύγχρονη Δημοκρατία, όπου τις ίδιες υποχρεώσεις έχει και το Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν μπορεί να επικαλείται ιδεολογίες για να κρύβεται».

Κάνοντας πράξη το ρητό «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στη συνέχεια: «Γι' αυτό εμείς λέμε, ως προοδευτική κίνηση υπέρ της Δημοκρατίας, και η Δημοκρατία, και η διαφάνεια, είναι που διασφαλίζουν την ανεξαρτησία των πολιτικών, και την ανεξαρτησία ακόμα και του Κομμουνιστικού Κόμματος απέναντι σε συμφέροντα, του κάθε κόμματος απέναντι σε συμφέροντα. Και βεβαίως, μεγάλη ευθύνη αυτή τη στιγμή έχει η Νέα Δημοκρατία».

Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής υποκρισίας υποστήριξε: «Εγώ θα περίμενα από τα κόμματα της Αριστεράς να υποστηρίξουν με θέρμη τις προτάσεις μας, ακριβώς για να απεμπλακεί το πολιτικό σύστημα από τον εναγκαλισμό, ή πολλές φορές και τον εκβιασμό, από κάποια ισχυρά συμφέροντα, τα οποία θέλουν να αποτρέψουν να παίρνουμε αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον κοινωνικών στρωμάτων ευρύτερα, του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των μισθωτών, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, και όχι υπέρ κάποιων ισχυρών παραγόντων».

Ακολούθως ο Γ. Παπανδρέου, αισθανόμενος τη γύμνια των θέσεων που εκφράζει και προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του παρέπεμψε στη... «φημολογία». Προφανώς τύπου Πάγκαλου και Καρατζαφέρη. «Να σας πω κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν δεν υπάρχει διαφάνεια, δυστυχώς, υπάρχει η φημολογία. Γι' αυτό κι εμείς μιλάμε σήμερα για το θέμα της διαφάνειας».

Επιχειρώντας διάχυση ευθυνών είπε: «Πιστεύω ότι συμφέρει κάθε δημοκρατικό κόμμα, συμφέρει το δημοκρατικό μας σύστημα, να πάμε πια σε μια άλλη λογική διαφάνειας. Και σε αυτό, θα περίμενα, όπως είπα, και τα κόμματα της Αριστεράς να συμφωνήσουν και να το υποστηρίξουν με θέρμη, απέναντι στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κωλυσιεργεί, να αναβάλλει και, τελικά, να συγκαλύπτει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ