Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αργοπορημένη αποδοκιμασία...

Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και εξέδωσε χτες ανακοίνωση για την επίθεση του ΛΑ.Ο.Σ. στο ΚΚΕ, μετά την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την προβοκατόρικη επίθεση στο Κόμμα, όπου αναφέρεται ότι και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση όμως προτιμά να αποσιωπά. Προτιμά τα υπονοούμενα, επαναλαμβάνει και αυτός τα σχετικά με μια απουσία του ΚΚΕ από την επιτροπή της Βουλής. Ψαρεύει, ως συνήθως, σε θολά νερά. Εχει, βεβαίως, προηγηθεί όχι απλώς μια εύγλωττη σιωπή, αλλά η υιοθέτηση των ανυπόστατων ψευδολογιών σε βάρος του Κόμματος από μεριάς του, θεωρώντας πως έτσι εξυπηρετούνται δικές του σκοπιμότητες.

Χτες, λοιπόν, λάβαμε την ανακοίνωσή του με την οποία εκφράζει την «αποδοκιμασία του στην ατεκμηρίωτη επίθεση του ΛΑ.Ο.Σ. και άλλων πολιτικών παραγόντων στο ΚΚΕ για την υπόθεση "Γερμανός"».

Ομως. Το περασμένο Σάββατο η «Αυγή» δημοσίευσε θέμα με τίτλο: «Το ΚΚΕ δικαιολογεί την εξαγορά» στο οποίο ισχυριζόταν πως «το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του έσπευσε να καλύψει τον Γερμανό»! Οι ισχυρισμοί του μάλιστα βασίζονταν σε φράση που ούτε καν υπήρχε στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Αθήνα 9.84», ερωτηθείς σχετικά αρκέστηκε στη δήλωση: «Πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται από τη θέση και τη στάση που παίρνουν στα πράγματα, από τη θέση και τη στάση που παίρνουν στο κοινοβούλιο (...). Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν ακόμα και το ΚΚΕ, κανείς δεν είναι εκτός κριτικής»! Είναι γνωστό βεβαίως ότι ο ΛΑ.Ο.Σ στήνει την προβοκάτσια πάνω στη μία και μόνο απουσία βουλευτή του ΚΚΕ από συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που συζήτησε την υπόθεση «εξαγοράς της "Γερμανός" από την "COSMOTE"». Τι και αν το ΚΚΕ κατ' επανάληψη και στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και πριν απ' αυτήν, όταν η «Γερμανός» συναλλασσόταν με το κράτος για να παίρνει δουλειές ήταν το μοναδικό Κόμμα που αντιτιθόταν.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις δεν ξενίζουν. Εγκαίρως, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να πάρει θέση, συντασσόμενος με τις προβοκάτσιες σε βάρος του Κόμματος, αφού του είναι αδύνατον να πάει κόντρα στην καιροσκοπική, αντιΚΚΕ φύση του. Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Ιούλη του 2007, ακριβώς ένα χρόνο πριν, η «Αυγή» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Τον... Γερμανό για το "Γερμανό" κάνει το ΚΚΕ». Σε εκείνο το άρθρο η «Αυγή» αναμασούσε τα περί «ύποπτης "απουσίας"» του Κόμματος από την Επιτροπή της Βουλής, την οποία - εκτιμούσε - όταν την αντιλήφθηκε «έβαλε την Ελπίδα Παντελάκη να πει στη Βουλή ότι στην υπόθεση υπάρχει κάτι άλλο πονηρό, μυστικό...»! Ακόμα, έπαιρνε σαφώς το μέρος του Θ. Πάγκαλου που τότε έπαιζε ρόλο δύναμης κρούσης κατά του ΚΚΕ, γράφοντας «για την ταμπακέρα, λοιπόν, των καταγγελιών του Θ. Πάγκαλου, δεν απαντάει τίποτα ο Περισσός, ενώ την... μπάλα στην κερκίδα πέταξε η κ. Παπαρήγα»!!!


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ