Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... κι άλλοι πληρώνουν

Παραβλέποντας τις ευθύνες τους, γι' αυτήν την εξέλιξη και στα ελλείμματα του προϋπολογισμού, οι κυβερνώντες - και όσοι θησαυρίζουν από τη συγκεκριμένη πολιτική - επιφυλάσσουν ακόμα χειρότερες μέρες για τους εργαζόμενους. Με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε να ζητήσουν από τους εργαζόμενους - που δε φταίνε σε τίποτα - να πληρώσουν και αυτό το «φουσκωμένο» λογαριασμό. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι πληροφορίες που διοχετεύουν στα μέσα ενημέρωσης ότι αν δε ληφθούν πρόσθετα μέτρα (σ.σ. φοροεισπρακτικού χαρακτήρα) τα ελλείμματα του προϋπολογισμού θα ξεπεράσουν το 3% του ΑΕΠ, που - με βάση τις δεσμεύσεις στην ΕΕ - θεωρείται «απαγορευτικό».

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η παραπέρα αύξηση της φορολογίας (στα τσιγάρα, στα ακίνητα, στα τέλη κυκλοφορίας, στα καύσιμα), η κατάργηση κάποιων φοροαπαλλαγών των εργαζομένων και συνταξιούχων και άλλων οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, καθώς και περικοπές στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα. Εννοείται, πως δε θα θιγούν στο ελάχιστο οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο, επειδή αυτά θεωρούνται πως συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας...

Εδώ ισχύει το γνωστό «άλλοι φταίνε και άλλοι πληρώνουν». Και φυσικά, για να θολώσει τα νερά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα σερβίρει, επαναλαμβάνοντας τις εξαγγελίες των μέτρων για την «αντιμετώπιση της φτώχειας». Δηλαδή, κάποια ψίχουλα σε κοινωνικές ομάδες που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, παράλληλα με κάποια «πυροτεχνήματα» για επιμέρους φορολογία στα κέρδη κλπ.

Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ