Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Οχι» σε απαντητική επιστολή

Αρνητικός με το να σταλεί απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού στην ηγεσία της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, στο όνομα ότι «τέτοιου είδους επιστολές δε χρίζουν απαντήσεων».

Κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον Στ. Παπαθεμελή που ζήτησε χτες να επιστραφεί ως απαράδεκτη η επιστολή Γκρουέφσκι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην ΕΤ3, υποστήριξε ότι «ουσιαστικά, είναι επιστολές για να προκαλέσουν εντυπώσεις, αρνητικές εντυπώσεις, να προκαλέσουν έναν εθνικισμό ένθεν και ένθεν και απ' τις δύο πλευρές, χωρίς να δίνουν διέξοδο, που υπάρχει».

Ταυτόχρονα επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ περί «κόκκινης γραμμής», για «μία ονομασία, σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις». Οπως είπε, με την επιστολή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προσφέρει «κακές υπηρεσίες στη δική του χώρα και στο λαό του». Πάντως, ο Γ. Παπανδρέου συνέδεσε τη λύση του προβλήματος της ονομασίας με την ενίσχυση του «πρωταγωνιστικού ρόλου» στα Βαλκάνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ανάγκη να λύσουμε το πρόβλημα και νομίζω είναι ανάγκη και για τη Βόρεια Ελλάδα, διότι ουσιαστικά, ανοίγουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες, κατακτάμε αν θέλετε ακόμα πιο ουσιαστικό ρόλο στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ